OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκαν τα basketball camps στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των basketball camps που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή Νίκο Οικονόμου και με το τεχνικό του team.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά, δίνοντας σε περισσότερα από 700 παιδιά (ηλικίας 6 έως 16 ετών) τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης, όπως επίσης και την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος, καλαθοσφαιριστές με αξιοζήλευτη καριέρα και με πολλαπλές διακρίσεις, οι οποίοι κλήθηκαν και συμμετείχαν στα camps, που πραγματοποιήθηκαν:

– Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Άμφισσας.
– Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας “Χαλκιοπούλειο”.
– Στο Κλειστό Γυμναστήριο “Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος”.
– Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Λιβαδειάς.
– Στο Δημοτικό Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ Καρπενησίου.
– Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”.

Συγκεκριμένα, πέραν του Νίκου Οικονόμου, βρέθηκαν κοντά στα παιδιά και οι κορυφαίοι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Μαυροειδής, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιώργος Μπόγρης. Όλοι αφιέρωσαν χρόνο στα παιδιά και τους μίλησαν για το άθλημα, αλλά και για τις αξίες του αθλητισμού!

Επισημαίνεται, ότι τα basketball camps διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Καρπενησίου και με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Βασικοί χορηγοί: “Intertrade Hellas”, “Europa Aluminium Systems”, “Ζύμη Ψαχνών”, “Ηλιακοί θερμοσίφωνες solar flame – Παπαεμμανουήλ ΑΕΒΕ”, “ΑΥΡΑ”.

«Ολοκληρώσαμε ακόμη μια δράση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, αλλά και για την προαγωγή όλων των αξιών και των ιδανικών του Αθλητισμού στη νέα γενιά του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ευχαριστούμε γονείς και παιδιά, που αγκάλιασαν αυτήν τη δράση. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους καταξιωμένους καλαθοσφαιριστές, εκτός από τον coach Νίκο Οικονόμου, που συμμετείχαν και μοιράστηκαν με τα παιδιά μας εμπειρίες και αναμνήσεις από την αθλητική τους καριέρα. Ραντεβού και πάλι στο παρκέ το καλοκαίρι του 2025!»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς δήλωσε:

«Από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου η καρδιά του μπάσκετ χτύπησε δυνατά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πάνω από 700 παιδιά πήραν μέρος στα basketball camps που διοργανώσαμε για 4η συνεχόμενη χρονιά σε Χαλκίδα, Καρπενήσι, Άμφισσα, Λαμία, Λειβαδιά και Θήβα με την πολύτιμη βοήθεια του Νίκου Οικονόμου και των συνεργατών του.

»Πέντε συναρπαστικές εβδομάδες για όλα τα παιδιά, που διδάχτηκαν, αγωνίστηκαν, προπονήθηκαν, έκαναν νέους φίλους, γνώρισαν θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, μα κυρίως γνώρισαν καλύτερα και μυήθηκαν στις αξίες και στην μαγεία του Αθλητισμού.

Η συμβολή των κατά τόπους Δημάρχων, των Αντιδημάρχων, των προπονητών και γυμναστών και φυσικά των χορηγών της διοργάνωσης υπήρξε πολύ μεγάλη και τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Οι προσδοκίες που αφήσαμε για το 5ο Basketball Camp την επόμενη χρονιά σε γονείς και παιδιά είναι μεγάλες. Με την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και φυσικά με την βοήθεια όσων ανέφερα πιο πάνω, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε ξανά να κάνουμε την Περιφέρεια μας, το επίκεντρο του αθλήματος που αγάπησε και αγαπά όλη η Ελλάδα».

Ο προπονητής Νίκος Οικονόμου δήλωσε:

«Το 4ο Basketball Camp έφτασε αισίως στο τέλος του, μετά το πέρασμά μας και από τη Χαλκίδα. Για ακόμη μία χρονιά, η ανταπόκριση ήταν τεράστια σε κάθε περιοχή που δώσαμε το παρών. Κάθε Κλειστό γέμισε με την παρουσία των παιδιών, που χάρηκαν πραγματικά το Camp κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία όλων.

»Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Ηλία Καλτσά, αλλά και κάθε δήμαρχο των περιοχών που μας φιλοξένησαν, καθώς και κάθε τοπικό προπονητή της εκάστοτε περιοχής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που βρέθηκαν στο πλευρό μας, όντας δίπλα στο Camp. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς μου συνεργάτες – προπονητές και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Σίσκο, Γιώργο Λάππα, Δημήτρη Μπρισιμιτζή, Μαρία Σαββίδου, καθώς και τη Χαρά Κυριαζή για το οργανωτικό σκέλος!»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πατρέων: Περίπατος και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων

otavoice

Δ.Πύργου: Βράβευση μαθητών για διεθνείς διακρίσεις σε Μαθηματικά και Φυσική

otavoice

Π.Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Δ.Ψαρών: Εθελοντικός Καθαρισμός βυθού και περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού

otavoice

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

otavoice

Δ.Χαλανδρίου: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τη σπατάλη τροφίμων και την αλληλεγγύη

otavoice