OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Χαλανδρίου: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τη σπατάλη τροφίμων και την αλληλεγγύη

Αντίγραφα του παραμυθιού της συγγραφέως Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου “Το όνειρο”, δόθηκαν ως δωρεά στον Δήμο Χαλανδρίου από την Τράπεζα Τροφίμων στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων για τη μείωση της σπατάλης φαγητού.

Στο υπέροχο αυτό βιβλίο, αφηγείται η σημασία της σωστής διαχείρισης τροφικών πόρων με σεβασμό για το περιβάλλον και αναπτύσσονται οι έννοιες της συλλογικότητας, της συνεργασίας και της παροχής βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες μέσω της αλληγορίας μιας κοινότητας μυρμηγκιών.

Σε συνεργασία της προϊσταμένης της διεύθυνσης προσχολικής αγωγής κ.Φωτεινής Σούτη με την εντεταλμένη για την προσχολική αγωγή δημοτική σύμβουλο κ.Ιωάννα Αθανασάτου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την κυκλική οικονομία Καθ.Γεράσιμο Λυμπεράτο που συντονίζει την Μονάδα, τα βιβλία μοιράστηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης.

Δύο από τους σταθμούς, ο 5ος και ο 4ος με έμπνευση από το βιβλίο ανέπτυξαν υπέροχες θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των σταθμών και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Τα θεατρικά παρουσιάστηκαν στις γιορτές των σταθμών στο τέλος της σχολικής χρονιάς στις 19/6 και 26/6 αντιστοίχως. Τα παιδιά ντυμένα μυρμηγκάκια ζωντάνευσαν το παραμύθι, γεμάτα χαρά με τη συνοδεία και πολύ όμορφων σχετικών παιδικών τραγουδιών.

Σημαντική η συμβολή των διευθυντριών των σταθμών κ.κ. Μαριάννας Λέλλου και Χριστίνας Παπαδάκη, καθώς και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν. Στη συνέχεια ακολούθησε ανάλογη δράση με τα παιδιά και στον 4ο βρεφονηπιακό σταθμό στις 10/7.

Επειδή μόνο αν ξεκινάμε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στα πρώτα μας χρόνια υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη!

Σχετικά Άρθρα

Αθλητισμός και πολιτισμός «ένωσαν» νέες και νέους από τα Τρίκαλα και το Αμπεργκ

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Χρ.Σταϊκούρα

otavoice

Χ. Χριστοδουλόπουλος: Συγχαίρω από καρδιάς τον συντοπίτη μας Εμμ. Καραλή για την τεράστια επιτυχία του

otavoice

Δ.Πατρέων: Περίπατος και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων

otavoice

Δ.Πύργου: Βράβευση μαθητών για διεθνείς διακρίσεις σε Μαθηματικά και Φυσική

otavoice

Π.Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice