OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Χρ.Σταϊκούρα

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 06 Αυγούστου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου, Γιάννη Μαραγκού, Χρηστιάννας Πάπιτση, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάνθου Μανθόπουλου, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Παιδείας κ. Ιωσήφ Ρούσσου και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ιωάννη Βουτσίνου.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στη Σύρο, μια άκρως θετική εξέλιξη για την προώθηση και καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στο νησί, που αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών γονέων και κηδεμόνων αλλά και βούληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και της Δημοτικής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Σταϊκούρα, τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για την αναζήτηση χρηματοδότησης του Μουσικού Γυμνασίου, καθώς και του κατάλληλου κτιρίου που θα πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στέγασή του.

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της δημιουργίας επίσημου ελικοδρομίου στη Σύρο, το οποίο κρίνεται απαραίτητο να υφίσταται σε έναν νησιωτικό Δήμο και δη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη συζήτηση, τέλος, τέθηκαν ζητήματα ενίσχυσης των υποδομών του νησιού όπως του αεροδρομίου, του οδικού δικτύου καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τη διαβεβαίωση από πλευράς Υπουργείου να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.

Σχετικά Άρθρα

Αθλητισμός και πολιτισμός «ένωσαν» νέες και νέους από τα Τρίκαλα και το Αμπεργκ

otavoice

Χ. Χριστοδουλόπουλος: Συγχαίρω από καρδιάς τον συντοπίτη μας Εμμ. Καραλή για την τεράστια επιτυχία του

otavoice

Δ.Πατρέων: Περίπατος και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων

otavoice

Δ.Πύργου: Βράβευση μαθητών για διεθνείς διακρίσεις σε Μαθηματικά και Φυσική

otavoice

Π.Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Δ.Ψαρών: Εθελοντικός Καθαρισμός βυθού και περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού

otavoice