OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αθλητισμός και πολιτισμός «ένωσαν» νέες και νέους από τα Τρίκαλα και το Αμπεργκ

Με την περαιτέρω σύσφιγξη και εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στους αδελφοποιημένους Δήμους Τρικκαίων και Amberg Γερμανίας, ολοκληρώθηκε πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών ανταλλαγών που επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το διάστημα 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου από τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων και συνίστατο στην ενασχόληση των νέων και νεανίδων από τα Τρίκαλα με συνομήλικους/ες από το Amberg. Περιελάμβανε, δε, γυναικείο ποδόσφαιρο και εφηβικό μπάσκετ για ηλικίες από 14 έως 29 ετών.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024 στο Δημαρχείο του Amberg από τον Δήμαρχο κ. Micael Cerny, με τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα να μεταφέρει τους χαιρετισμούς και τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκου Σακκά, ενώ αντηλλάγησαν και δώρα.

Οι εκδηλώσεις είχαν οργανωθεί από τον γερμανικό Δήμο έναν χρόνο πριν και στις αθλητικές δραστηριότητες οι νέες/-οι αθλήτριες/-ές γνωρίστηκαν με νέους αθλητές της Γερμανίας μέσα από παιχνίδια.

Δημιουργώντας ομάδες και ακολουθώντας τις οδηγίες των Γερμανών και Τρικαλινών προπονητών, αντάλλαξαν καλές πρακτικές, εφάρμοσαν τις οδηγίες σε αντίστοιχα τουρνουά, συμμετείχαν σε πολιτισμικές δραστηριότητες γνωρίζοντας την πόλη του Amberg μαζί με τους συναθλητές τους. Επίσης, συμμετείχαν σε «κυνήγι θησαυρού» με τη μέθοδο ψηφιακής εφαρμογής διερευνώντας ταυτόχρονα τα πιο κομβικά ιστορικά σημεία της γερμανικής πόλης, μαθαίνοντας την ιστορία της.

Σε επίπεδο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι νέοι/ες διδάχτηκαν σε εργαστήριο με διασκεδαστικό τρόπο την κοινή πορεία και αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσες, την πορεία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χόρεψαν εναλλάξ παραδοσιακούς χορούς.

Στο πλαίσιο της αποτίμησης του προγράμματος συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η ενδυνάμωση των ουσιαστικών σχέσεων δημιουργήθηκαν, με πρόσθετες εκδηλώσεις – δράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Χρ.Σταϊκούρα

otavoice

Χ. Χριστοδουλόπουλος: Συγχαίρω από καρδιάς τον συντοπίτη μας Εμμ. Καραλή για την τεράστια επιτυχία του

otavoice

Δ.Πατρέων: Περίπατος και επίσκεψη στο Δημαρχείο, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων

otavoice

Δ.Πύργου: Βράβευση μαθητών για διεθνείς διακρίσεις σε Μαθηματικά και Φυσική

otavoice

Π.Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Δ.Ψαρών: Εθελοντικός Καθαρισμός βυθού και περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού

otavoice