OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Διάκριση για την Διαδικτυακή Φήμη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Τιμητική διάκριση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε το σύνολο των αποτελεσμάτων έρευνας του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), σχετικά με την διαδικτυακή φήμη των προορισμών της χώρας.

Σύμφωνα με έρευνα από το INSETE Intelligence με τίτλο: «Η φήμη της Ελλάδας και της κάθε Περιφέρειας στα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες ταξιδιών – Q2 2024», που διεξήχθη στο πλαίσιο παρακολούθησης της τουριστικής δραστηριότητας μέσα από διαφοροποιημένες πηγές, και σε συνεργασία με την εταιρεία TCI Research (που πλέον αποτελεί τμήμα της εταιρείας MMGY) σχετικά με τη συλλογή big data για την Ελλάδα και ανταγωνιστικούς προορισμούς (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία) που επιτρέπει τη σύγκριση της συνολικής εικόνας της χώρας και της Αθήνας με τον ανταγωνισμό, η Ελλάδα συνολικά, η κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διατήρησαν την ανταγωνιστικότητά τους, ως προς την εμπειρία επίσκεψης, με βαθμολογία υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη χρονική και χωρική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας.

Η εν λόγω έρευνα επεξεργάστηκε στοιχεία και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που αποτυπώνουν την Τουριστική Εμπειρία ως προς την Φιλοξενία γενικότερα, την Εστίαση, τη Γαστρονομία, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Πολιτιστική Εμπειρία , την Εμπειρία στη Θάλασσα, την Ικανοποίηση των επισκεπτών ως προς την αξία των εμπειριών σε σχέση με τα χρήματα (Value For Monay) το Βιώσιμο Ταξίδι και την Υγιεινή.

Στα πλαίσια της ανάλυσης αξιολογήθηκαν 109 χιλ. σχόλια για αξιοθέατα (attractions) και 69 χιλ. για εστιατόρια / bar στην Ελλάδα και 4,6 εκατ. και 8,8 εκατ. αντίστοιχα για ανταγωνιστικούς προορισμούς και περιλαμβάνει μετρήσεις – δεδομένα που αφορούν στο 2o τρίμηνο του 2024 (Q2) και με βάση την ανάλυση στοιχείων από το διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προηγείται σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα στις αξιολογήσεις ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής σε σύνολο 13 Περιφερειών, έχοντας ταυτόχρονα και την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Ανθρώπινο Δυναμικό», μαζί με την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά.

Κατέγραψε παράλληλα αυξητική τάση και σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες κατηγορίες, σχετικά με τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών για προγενέστερα χρονικά διαστήματα, με τους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο να δίνουν τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες, ακολουθούμενοι από εκείνους από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Φανή Παπαθωμά , δήλωσε σχετικά:

«Η διαδικτυακή φήμη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έρχεται πρώτη στις αξιολογήσεις των επισκεπτών στις κατηγορίες που αφορούν στη «σχέση ποιότητας παροχής υπηρεσιών και τιμής» και «ανθρώπινου δυναμικού».

Στην εποχή που όλος ο κόσμος δίψα για μια μοναδική εμπειρία, εμείς στην Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας, συνδυάζουμε πολιτισμό, ιστορία, φύση, θάλασσα, γαστρονομία και δημιουργούμε την απόλυτη αυθεντική εμπειρία.

Παράλληλα φροντίζουμε σε συνεργασία με τους πλέον εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ώστε οι εξαιρετικοί επαγγελματίες μας να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και έτσι το τουριστικό μας προϊόν, να είναι ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά στη χώρα.

Είμαστε πολύ περήφανοι για την Περιφέρεια μας και τους ανθρώπους της και σας καλούμε όλους να απολαύσετε μια πραγματικά μοναδική αυθεντική εμπειρία»

Σχετικά Άρθρα

Στη δημιουργία μονάδας υδρογόνου στοχεύει ο δήμος Αμυνταίου

otavoice

Δ.Καβάλας: Μνημόνιο για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»

otavoice

Πρόσκληση υποβολής έργων προς τους Μαλεβιζιώτες καλλιτέχνες

otavoice

Έως την Παρασκευή η υποβολή ενστάσεων για θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς – ΚΔΑΠ

otavoice

Συνεργασία Αντιδημάρχου Ρεθύμνης με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Ισότητας

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Εξελίσσονται οι εργασίες για τη μονάδα διαχείρισης της λυματολάσπης

otavoice