OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου η συνάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δέχτηκε τον Δήμαρχο Ελασσόνας στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα τα έργα που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Ελασσόνας.

Ο κ. Γάτσας ενημέρωσε τον Υπουργό για την εξέλιξη των εργασιών και τον προσκάλεσε στην Ελασσόνα, για να διαπιστώσει και ο ίδιος το θετικό αποτύπωμα της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Ελασσόνας προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης το μεγάλο έργο της Βελτίωσης Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και προχωρά το έργο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΕΛ προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αλλάζει η εικόνα του κέντρου της Ελασσόνας με το έργο της ανάπλασης της κεντρικής αγοράς OPEN MALL προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, με το μεγάλο έργο της επανάχρησης του ιστορικού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει εντός των ημερών η ανακαίνιση των 7 γραφείων ΚΕΠ του Δήμου προϋπολογισμού 200 χιλ. ευρώ.

Το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί επίσης την κατασκευή του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ελασσόνας, την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου και νέου μηχανήματος έργου – φορτωτή.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξη και διαρκή συνεργασία μετά το σεισμό του Μαρτίου 2021, σημειώνοντας ότι προχωρά η συμπληρωματική χρηματοδότηση για τις υπολειπόμενες εργασίες κατεδαφίσεων και αποκατάστασης, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας σύντομα θα δημοπρατήσει το μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας Μεσοχωρίου-Βλαχογιαννίου προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γάτσας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό θέματα μόνιμων προσλήψεων στο δήμο Ελασσόνας και την ανάγκη πριμοδότησης των μονίμων κατοίκων για λόγους εντοπιότητας.

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφτεί τον Δήμο Ελασσόνας μέχρι το τέλος του έτους, διατηρώντας μέχρι τότε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για όλα τα παραπάνω θέματα.

Σχετικά Άρθρα

5η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

otavoice

Δ.Ξάνθης: Ξεκινά το Πρόγραμμα Συντήρησης Παιδικών Χαρών

otavoice

Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, ο Ιωάννης Βέργος

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο

otavoice

Π. Μανούρης: Δεν είμαστε υπάλληλοι του κεντρικού κράτους

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Σύρνα- Βιδώνι

otavoice