OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πρόσκληση υποβολής έργων προς τους Μαλεβιζιώτες καλλιτέχνες

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου απευθύνει πρόσκληση σε τοπικούς καλλιτέχνες, ανεξαρτήτου ηλικίας, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, που είτε κατοικούν είτε κατάγονται από τον Δήμο Μαλεβιζίου και θέλουν να συμμετάσχουν με πρωτότυπα ή ήδη υπάρχοντα έργα παραγωγής τους.

Η νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού «Αποτυπώσεις» με θέμα την αξία και τα ιδανικά της Δημοκρατίας, θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο υπό τον συντονισμό της Επιτροπής Εποπτείας της Πινακοθήκης και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαλεβιζίου. Την επιμέλεια θα έχουν η επιμελήτρια και μέλη της Επιτροπής.

Οι εικαστικοί της έκθεσης θα μπορούσαν να εκκινήσουν τις αναζητήσεις από πολλές κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας του ανήσυχου 20ου αιώνα, για παράδειγμα την απελευθέρωση το 1944-1945 ή πιο πρόσφατα την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας το 1974• στιγμές που σηματοδότησαν το τέλος ζοφερών, ανελεύθερων και βίαιων περιόδων για τον ελληνικό λαό ή όποιο άλλο σχετικό γεγονός και περίοδο αυτοί/ες θεωρούν.

Τα έργα της έκθεσης προσδοκούμε να συγκροτήσουν μια εκτεταμένη εικαστική παρέμβαση, ίσως όχι ενιαία, αλλά πλούσια και μεστή σε περιεχόμενο και φόρμες, πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες.

Οι συνθήκες σήμερα φοβίζουν και επιφυλάσσουν προκλήσεις. Συνεπώς, οι εικαστικοί δημιουργοί καλούνται να επικεντρωθούν de facto στις έννοιες της ιστορίας, της μνήμης και του χρόνου. Εκτιμούμε, πως πρέπει να προτάξουν εκτός από την εγρήγορση και τη θέση, την ενεργό παρέμβαση των σύγχρονων εικαστικών απέναντι στην κοινωνική κατάσταση της εποχής τους. Να επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν και να ορίσουν, μέσα από την τέχνη τους, την αξία της Δημοκρατίας στη σημερινή συγκυρία της μετάβασης, της κρίσης των ιδεολογιών, αλλά και της ολοένα και πιο απειλητικής επανεμφάνισης του ανορθολογισμού και των φασιστικών μορφωμάτων.

Απαιτούμενα για τη συμμετοχή στην έκθεση:
• Κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να συμμετάσχει με 1-3 έργα.
• Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του/της συμμετέχοντος/ουσας
• Τίτλος, διαστάσεις, έτος εκτέλεσης και υλικό κατασκευής του έργου, καθώς και μικρό επεξηγηματικό κείμενο.
• Όσα έργα φιλοτεχνούνται σε καμβά θα πρέπει να είναι τελαρωμένα, ενώ εκείνα σε χαρτί κορνιζωμένα.

Στα γλυπτά, τις εγκαταστάσεις και videoart θα πρέπει να προμηθεύεται, από τον δημιουργό, ο αναγκαίος εξοπλισμός (βάσεις, μηχανισμοί προβολής), όπως απαιτείται για την κατάλληλη έκθεση των συνθέσεων.

• Η παράδοση των έργων θα εκτελείται στην Δημοτική Πινακοθήκη με ευθύνη των καλλιτεχνών, όπως επίσης και η παραλαβή τους, μετά το πέρας της έκθεσης, σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτές και κατόπιν ειδοποιήσεως. (Δεν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και φύλαξης των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης)
• Απαραίτητη είναι η φωτογραφία των έργων σε μορφή .jpg καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης για την καταχώρησή τους σε βάση δεδομένων αλλά και για την σωστή γραφιστική τους διαχείριση.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 1/11/2024 στο e-mail: mgm@malevizi.gr

Σχετικά Άρθρα

5η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

otavoice

Δ.Ξάνθης: Ξεκινά το Πρόγραμμα Συντήρησης Παιδικών Χαρών

otavoice

Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, ο Ιωάννης Βέργος

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο

otavoice

Π. Μανούρης: Δεν είμαστε υπάλληλοι του κεντρικού κράτους

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Σύρνα- Βιδώνι

otavoice