OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μ.Βρετανία: Δικαιοσύνη 24/7 και «μόνιμος στρατός» 6.000 αστυνομικών στους δρόμους

Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη δίνη ενός κλιμακούμενου κύματος βίας που ξέσπασε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν τρία νεαρά κορίτσια σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στη βορειοδυτική Βρετανία, προκαλώντας ένα πλήθος ψευδών μηνυμάτων και παραπληροφόρησης στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εσφαλμένα ταυτοποιούσαν τον ύποπτο δολοφόνο ως ισλαμιστή μετανάστη.

Η αστυνομία προετοιμάζεται για νέες αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σήμερα Τετάρτη, καθώς ακροδεξιές ομάδες απειλούν να στοχοποιήσουν κέντρα ασύλου και δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με μεταναστευτικά θέματα σε όλη τη χώρα, ωθώντας τους αντιφασίστες διαδηλωτές να ανακοινώσουν τη διοργάνωση αντιδιαδηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αντιμετωπίζει την πρώτη κρίση της διακυβέρνησής του μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές της 4ης Ιουλίου και έχει προειδοποιήσει τους ταραχοποιούς ότι θα αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Για να αντιμετωπίσει τις χειρότερες ταραχές στη χώρα τα τελευταία 13 χρόνια, ο Στάρμερ ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ένας νέος «μόνιμος στρατός» 6.000 ειδικών αστυνομικών για να ελέγξουν τη συνεχιζόμενη βία μέσα κατά τη διάρκεια της συνεχούς παρουσίας τους στο δρόμο, ενώ τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως για να επισπεύσουν τη δίωξη όσων εμπλέκονται στις ταραχές.

(Photo by Roland LLOYD PARRY / AFP)

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε διάφορες πόλεις, ομάδες ταραχοποιών που αποτελούνταν από δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα, συγκρούστηκαν και χθες με την αστυνομία και έσπασαν τα παράθυρα ξενοδοχείων και δομών που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ επιτέθηκαν με πέτρες και ενάντια σε μουσουλμανικά τεμένη.

Στον αντίποδα, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές ομάδες σε όλη τη χώρα οργανώνουν αντιδιαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, καλώντας τα μέλη τους να αντιπαρατεθούν με τους ακροδεξιούς ταραχοποιούς φορώντας μάσκες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 400 άτομα, σε 100 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σύντομα θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγές: Reuters, Sky News, ertnews
(Photo by PETER POWELL / AFP)

Σχετικά Άρθρα

Νέος διοικητής στο Άγιο Όρος, ο Αλκιβιάδης Στεφανής

otavoice

Τι σηματοδοτεί η επιλογή του σκληροπυρηνικού Γιαχία Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς

otavoice

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα (7/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Διπλωματικές προσπάθειες από ΗΠΑ – Κάλεσμα Μπλίνκεν προς Ισραήλ και Ιράν να αποφύγουν την κλιμάκωση

otavoice

ΜΚΟ: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι υφίστανται «κακομεταχείριση και βασανιστήρια» σε φυλακές του Ισραήλ

otavoice

Γερμανία: Κατάρρευση ξενοδοχείου στον ποταμό Μοζέλα – Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι

otavoice