OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ.Χατζημάρκος: “Το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Ρόδου, το όνειρο όλων μας, προχωρά”

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στη Ρόδο, προέβη στις εξής δηλώσεις:

Το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Ρόδου, το όνειρο μας και όνειρο όλων των νησιωτών μας, προχωρά.

Με μια κρίσιμη διαφορά: η δέσμευση μας δεν αφορά πλέον μόνο το κτίριο αλλά συμφωνήσαμε να το παραδώσουμε πλήρως εξοπλισμένο, του γραμμικού επιταχυντή συμπεριλαμβανομένου. Με τελευταίας γενιάς και τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή, προκειμένου να ξεκινήσει την λειτουργία του από την πρώτη ημέρα της ολοκλήρωσης του έργου.

Δέσμευση του Υπουργού Υγείας χθές, στα γραφεία μας αλλά και δημόσια στη συνέχεια, η πλήρης στελέχωση του επίσης από την πρώτη ημέρα.

Τα θέματα της υγείας, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος και αγωνίας των νησιωτών, διαχρονικά.

Ο ρόλος της Περιφέρειας μας, σταθερά υποστηρικτικός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επίσης διαχρονικά. Χωρίς πολιτική ή περισσότερο κομματική ατζέντα. Γιατί, τα θέματα υγείας, παντού στον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, απαιτούν ένα ελάχιστο πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.

Στην Ρόδο, χθες, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Μετά την επίσκεψη του Υπουργού και των συνεργατών του στα γραφεία μας, όπου μαζί με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κονσόλα και όλους τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε την πορεία σημαντικών θεμάτων:

●Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Ρόδου: αναλυτικός οδικός χάρτης κατασκευής του, πλήρως εξοπλισμένου με χρηματοδότηση απο την Περιφέρεια μας.
●Τον Σεπτέμβριο σχεδιάζουμε να δημοπρατήσουμε ένα έργο κτιριακών αναβαθμίσεων, π/υ 5,2 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η διοίκηση του Γ.Ν. Ρόδου
●Τον Σεπτέμβριο επίσης σχεδιάζουμε να δημοπρατήσουμε ένα ακόμα έργο κτιριακών αναβαθμίσεων π/υ 4,3 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Λέρου, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η διοίκηση του Νοσοκομείου
●Ωριμάζουμε σε συνεργασία με την 2η ΥΠΕ και τον Διοικητή της Χρήστο Ροϊλό, την πρόταση για την ψηφιοποίηση των 7 Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου, π/υ 12,0 εκ. ευρώ, που η Περιφέρεια μας θα καταθέσει στην ΕΤΕΠ για χρηματοδότηση.
●Για το Νέο Νοσοκομείο Κω, οι διαδικασίες προετοιμασίας και ωρίμανσης του φακέλου του έργου προχωρούν
●Σε μεγάλο αριθμό δομών Υγείας των νησιών μας, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, προχωρούν έργα από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 20,0 εκ. ευρώ

●Παραδώσαμε στην 2η ΥΠΕ, επτά νέες μελέτες, που ολοκληρώσαμε εμείς με χρηματοδότηση απο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ELENA, Ενεργειακής Αναβάθμισης των επτά Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας και έχουμε μπροστά μας κοινό αγώνα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους
●Στο Νοσοκομείο Νάξου, τρέχει έργο επέκτασης με χρηματοδότηση που το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης
●Στο κομμάτι του Ιατροτεχνικού εξοπλισμού όλων των δομών Υγείας, καταγράψουμε σε συνεργασία με την 2η ΥΠΕ τις ανάγκες προκειμένου να συμφωνήσουμε την τελική λίστα και να αναζητήσουμε τους πόρους για την αγορά του εξοπλισμού, όπως ακριβώς κάναμε και στο παρελθόν και απέκτησαν τα νησιά μας σύγχρονο και εξαιρετικά κρίσιμο Ιατροτεχνικό εξοπλισμό.
●Στο Νοσοκομείο Κω, τρέχουμε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας την διαδικασία αγοράς εξοπλισμού στην Οφθαλμολογική του Κλινική προκειμένου να μπορεί να εκτελεί εκεί συγκεκριμένες επεμβάσεις
●Στο Νοσοκομείο Ρόδου, μετά την Ογκολογική και Νεφρολογική Κλινική που στηρίξαμε οικονομικά, σχεδιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νίκος Τσουκαλάς νέα χρηματοδότηση στην Οφθαλμολογική του Κλινική προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η δυνατότητα εξορμήσεων εκτός Νοσοκομείου του ιατρικού δυναμικού της Κλινικής, που ξεκίνησε επίσης μετά την χρηματοδότηση του φορητού εξοπλισμού από την Περιφέρεια μας.

Στο κομμάτι της στελέχωσης που σταθερά είναι και το μεγάλο θέμα, υποστηρίζουμε το ΕΣΥ με οικονομική στήριξη 100 γιατρών, πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που πήραμε την σχετική πρωτοβουλία ήδη απο το 2015, και εξετάζουμε τα δημοσιονομικά μας περιθώρια για να το επεκτείνουμε και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά την σύσκεψη στα γραφεία μας, επισκέφθηκαμε το Γ. Νοσοκομείο Ρόδου και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ.

Στο Νοσοκομείο, ακούσαμε με προσοχή όλους τους εργαζόμενους και συζητήσαμε μαζί τους, η τουλάχιστον με όσες και όσους επιθυμούσαν συζήτηση, τις προτάσεις τους.

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, αισθανθήκαμε την περηφάνια να ξεναγείται από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ο Υπουργός Υγείας σε ένα χώρο όπου σχεδόν τα πάντα, από το κτίριο το ίδιο μέχρι τα ασθενοφόρα αλλά και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν από πόρους που εξασφάλισε στο ΕΚΑΒ η Περιφέρεια μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

otavoice

Δ.Καλλιθέας: Σκοπός όλων μας είναι η ομάδα να αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης»

otavoice