OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στήριξη της δημόσιας υγείας & των νέων οικογενειών στα Ιόνια Νησιά

Τις αποφάσεις ένταξης δύο Πράξεων στο Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2021-27 (ΕΣΠΑ) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Πράξη «Προμήθεια 18 ασθενοφόρων οχημάτων τύπου A, B και C για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και για την Πράξη «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα Ιόνια Νησιά (Κύκλος 2014-25)».

Όσον αφορά στην Πράξη «Προμήθεια 18 ασθενοφόρων οχημάτων τύπου A, B και C για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», ο προϋπολογισμός της είναι 1.736.000 € και τελικός δικαιούχος της είναι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Η προμήθεια προβλέπει 18 οχήματα κλειστού τύπου (6 στην Κέρκυρα, 5 στη Λευκάδα, 4 στην Κεφαλλονιά, 3 στη Ζάκυνθο), που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων.

Όσον αφορά στην Πράξη «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα Ιόνια Νησιά (Κύκλος 2014-25)», ο προϋπολογισμός της είναι 4.654.387 € και τελικός δικαιούχος της η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ).

Η δράση έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των βρεφών, νηπίων και παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία, καθώς και την πρόσβαση παιδιών και ΑμεΑ σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται στο πλαίσιο της Πολιτικής «Εγγύηση για το Παιδί» (Child Guarantee) και σε εφαρμογή του άρθρου 104 του ν. 4941/2022, με τον οποίο καθιερώνεται πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών για τη πρόσβαση βρεφών και νηπίων σε υπηρεσίες σχολικής αγωγής και φροντίδας, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και δραστηριοτήτων εκτός σχολικού ωραρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εκατοντάδες πολίτες αθλούνται στα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους

otavoice

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

otavoice