OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συμφωνήθηκε ο τρόπος που θα περιέλθει το κτίριο του πρώην ΤΕΙ, στο Δήμο Ήλιδας

Με απόλυτη συμφωνία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστου Μπούρα, σχετικά με την απόδοση στο Δήμο του κτιρίου που επί σειρά ετών στέγαζε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και εν συνεχεία το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Στην πολύωρη συνάντηση συμμετείχαν τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών, αλλά και τα μέλη της δημοτικής αρχής που είναι δικηγόροι.

Πλέον, ο Δήμος Ήλιδας αναμένει την ολοκλήρωση των νομικών κειμένων που συναποφασίστηκαν, τα οποία στη συνέχεια θα έρθουν προς έγκριση τόσο στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, όσο και στον Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με αυτή τη διαδικασία θα ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου άμεσα στο πρώην ΤΕΙ να μεταφερθεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, οι οποίες μετά το «λουκέτο» στο Λαζαράκειο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα κτίρια της Αμαλιάδας.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος:

«Βρεθήκαμε στο γραφείο μου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, τους νομικούς συμβούλους του πανεπιστημίου και του δήμου, τους αντιδημάρχους που είναι νομικοί, αλλά και το σύμβουλό μου, πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωστό δικηγόρο της Αμαλιάδας Αντώνη Πατρινό.

Βρήκαμε μία κοινή συνισταμένη, προκειμένου να παραδοθεί το ακίνητο για 5 χρόνια και οι νομικές μας υπηρεσίες θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Περισσότερα δεν πιστεύω ότι πρέπει να πούμε αυτή τη στιγμή και χαίρομαι που καταλήξαμε σε αυτή τη λύση.

Ο δήμος είχε ζητήσει από την πρώτη ημέρα της νέας δημοτικής αρχής το κτίριο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις υπηρεσίες του. Γνωρίζουν όλοι ότι το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο έχει δημοπρατηθεί εδώ και δυόμιση χρόνια και η εργολαβία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, την ώρα που το κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου όπου στεγάζεται προσωρινά το γραφείο δημάρχου με τους συνεργάτες του, το γραφείο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες, σε λίγο θα αναγκαστούμε να μετακινηθούμε, αφού το σημείο θα μετατραπεί σε εργοτάξιο.

Είναι διάσπαρτες σε όλο το δήμο οι υπηρεσίες και θέλουμε να προσπαθήσουμε να τις μαζέψουμε στο χώρο του πρώην ΤΕΙ, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Αυτά που συμφωνήσαμε θα πάνε στα συμβούλιά μας και αμέσως μετά ξεκινάμε το διάλογο για τα υπόλοιπα νομικά μας θέματα.

Ο πρύτανης ήρθε πεπεισμένος εκ των προτέρων ότι θα βρεθεί λύση, γι’ αυτό κι έφερε δώρα».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας τόνισε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση. Το πανεπιστήμιο είναι για να ενώνει τις κοινωνίες και πιστεύουμε στο διάλογο. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα κάνουμε πολύ περισσότερα με το Δήμο Ήλιδας.

Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα και σύντομα θα ανακοινώσουμε και νέες από κοινού πρωτοβουλίες με το δήμο Ήλιδας. Σήμερα σας λέμε ότι και οι δύο δεσμευτήκαμε και θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας και το πρυτανικό συμβούλιο την άμεση παραχώρηση των εγκαταστάσεων».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Χρήστος Μπούρας αντήλλαξαν συμβολικά δώρα, με τον -μεν- πρύτανη να δίνει το έμβλημα που έχει δημιουργηθεί για τους εορτασμούς των 60 χρόνων του πανεπιστημίου Πατρών, τον -δε- Δήμαρχο Ήλιδας να του χαρίζει ένα βιβλίο με την ιστορική διαδρομή της Πηνείας και τη συμβολή της στην απελευθέρωση των Ελλήνων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εκατοντάδες πολίτες αθλούνται στα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους

otavoice

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

otavoice