OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κατερίνης: Ξεκινά σειρά έργων διαμόρφωσης στο κλειστό Γυμναστήριο του Σ. Σταθμού

Έργα ύψους 879.763 ευρώ αναμένεται να ξεκινήσουν στο κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δ. Κατερίνης ύστερα από τη σύμβαση που υπογράφηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, με συμβαλλόμενους εκπροσώπους του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας «Ηλίας Αλεξίου & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Το συμφωνητικό της σύμβασης υπέγραψαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνης, Χαράλαμπος Οφίδης, καθώς επίσης και ο Ηλίας Αλεξίου ως εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, με την παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Γιώργου Κοκαβίδη.

Τα έργα, υπό τον γενικό τίτλο «Διαμόρφωση κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης Τ9», χρηματοδοτούνται, α) από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με το ποσό των 600.000 ευρώ (2024) το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Κατερίνης, και β) από τον Δήμο μέσω «ιδίων πόρων» με το ποσό των 419.999 ευρώ (2025).

Το σύνολο του αρχικού προϋπολογισμού ήταν 1.019.999 ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το έργο (με την έκπτωση) θα στοιχίσει 879.763 ευρώ.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Πρόκειται για έργα που αφορούν:

α) διαμόρφωση χώρων και διαρρύθμιση των δύο επιπέδων κάτω από τις σταθερές κερκίδες ισογείου και μεσωρόφου,

β) προσβασιμότητα και βελτίωση συνθηκών για ΑΜΕΑ,

γ) προμήθεια και εγκατάσταση τριών πτυσσόμενων κερκίδων με τουλάχιστον 90 θέσεις,

δ) προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

ε) με δημιουργία περιμετρικού διαδρόμου πρόσβασης στο γυμναστήριο,

στ) δημιουργία χώρων στάθμευσης,

ζ) δημιουργία χώρων πρασίνου,

η) κατασκευή δύο ξύλινων στεγάστρων,

θ) κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5,

ι) κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης (τένις),

ια) εξωτερικός χρωματισμός του κτιρίου,

ιβ) εργασίες και προμήθειες μέσω ενεργητικής πυροπροστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα στο Τ9, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, είχαν παραμείνει στάσιμα για αρκετά χρόνια, με τη διοίκηση Ντούμου και τον ίδιο το δήμαρχο να θέτει από την πρώτη στιγμή σε προτεραιότητα μια σειρά ενεργειών, όπως η εγγραφή της πίστωσης των 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024, η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού και η έγκρισή του, ο έλεγχος από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ.

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος, ανέφερε:

Πιστοί στη δέσμευσή μας ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ, λάβαμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι εργασίες ενός βαλτωμένου έργου.

Οι εργασίες που θα γίνουν, αναβαθμίζουν σε σημαντικό βαθμό το κλειστό Γυμναστήριο, μέσα και έξω, αφού θα γίνουν και νέα γήπεδα, θα έχουν πρόσβαση τα ΑΜΕΑ, θα έχει μια άλλη αισθητική ο χώρος κ.ά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες που εργάζονται με υπευθυνότητα στην κατεύθυνση που έχουμε σχεδιάσει”.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Οφίδης σημείωσε:

“Οι αθλητικές υποδομές, όπως έχει πει και ο δήμαρχός μας, αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκηση. Βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που σταδιακά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας”.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών στο Τ9 εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και ΔΩΚ Γιώργος Κοκαβίδης:

“Αναβαθμισμένοι αθλητικοί χώροι σημαίνει περισσότερες δυνατότητες άθλησης για όλους μας και ποιοτικότερες υπηρεσίες. Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που σταδιακά αλλάζει την εικόνα των αθλητικών υποδομών στο Δήμο Κατερίνης”.

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice