OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υποτροφίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εννέα υποτροφίες για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης σε νέες και νέους από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέχονται μέσω του θεσμού “Υποτροφίες στις Περιφέρειες”, που αποτελεί μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων Mediterranean College και ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Ο θεσμός αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών φορέων, ενισχύοντας το δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων στην εκπαίδευση και ικανοποιώντας την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο λύκειο, που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να σπουδάσουν.

Ακαδημαϊκό Έτος 2024- 2025

I. Σύνολο 9 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

1. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

• ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ διδάκτρων
• ΤΕΣΣΕΡΙΣ ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων

2. MEDITERRANEAN COLLEGE

• ΤΕΣΣΕΡΙΣ υποτροφίες διδάκτρων για το α’ έτος σπουδών, στα προγράμματα Bachelor

Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees προς το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης.

II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College.

3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.

5. Από τις υποτροφίες για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τέσσερις αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και μία αφορά σε πλήρη, διετή φοίτηση.

6. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση (συνεπή παρακολούθηση) και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.

7. Για το Mediterranean College, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/φορέα πιστοποίησης καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.

8. Το Mediterranean College καλύπτει το τέλος αίτησης στα προγράμματα.

9. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.

10. Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο). Η προκήρυξη των υποτροφιών, με όλους τους όρους/προϋποθέσεις και τη διαδικασία ανάδειξης των υποτρόφων, αλλά και η ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγέντων υποτρόφων, θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων .

Η δημοσιότητα του θεσμού χορήγησης υποτροφιών έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου της Περιφέρειας και β) την ενημέρωση όλων των νέων της Περιφέρειας για τις υποτροφίες που παρέχονται, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται η υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:

α) Aίτηση για χορήγηση υποτροφίας (διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων www.pin.gov.gr στη διαδρομή YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ).
β) Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άδειας παραμονής για τους αλλοδαπούς.
γ ) Απολυτήριο Λυκείου
δ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ( αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ)
ε) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
στ) Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων ( κάρτα ανεργίας, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ιδίου ή μελών της οικογένειας, αναπηρία ή άλλοι έκτακτοι λόγοι).
ζ) Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού ή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
φορολογικού έτους 2023 (Ε1) των γονέων ή των εχόντων την επιμέλεια.
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο των 15.000€.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα σχετικά έγγραφα έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 11.00 π.μ., στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα ( Διεύθυνση: Σαμάρα 13 , Κέρκυρα 49132 ), ή στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες , με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Αυτοπροσώπως
2. Ταχυδρομικά (στην παραπάνω διεύθυνση)
3. Ηλεκτρονικά (kosteletou@pin.gov.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2661362182, 2661039606.

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice