OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Μετεώρων: Συναντήσεις Αβραμόπουλου σε Kelsterbach – Rüdesheim – Frankfurt

Με ιδιαίτερα ευχάριστα νέα ολοκληρώθηκε η τετραήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου στον Δήμο του Kelsterbach, του κρατιδίου Έσσεν στην χώρα της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της ομώνυμης πόλης και του εκλεγμένου επί πολλά συνεχόμενα έτη δημοτικό σύμβουλο, συντοπίτη μας κ. Βασίλειο Αγγέλη.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να ενημερωθεί εκτενέστατα σχετικά με τις σύγχρονες υποδομές και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος αρχικά επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Kelsterbach όπου τον υποδέχτηκε εγκάρδια ο επί δεκαέξι χρόνια Δήμαρχος Μάνφρεντ Όκελ οποίος ενημέρωσε διεξοδικά για την λειτουργία του Δήμου. Η επίσκεψη στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών και συμβολικών δώρων ενώ ο Δήμαρχος Μετεώρων ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και την φιλοξενία, προσκαλώντας τόσο το Δήμαρχο κ. Όκελ όσο και συνεργάτες τους στα Μετέωρα.

Ο Δήμαρχος μαζί με την ομάδα που τον πλαισίωνε στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε δομές του Δήμου, όπως δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, υπηρεσία πρασίνου αλλά και υπηρεσίες όπως η οικεία πυροσβεστική υπηρεσία και το δασαρχείο.

Εκεί γνωστοποιήθηκαν στον Δήμαρχο κ. Αβραμόπουλο τα «ευχάριστα νέα» όσον αφορά την «δωρεά» από τον Δήμο Kelsterbach προς το Δήμο Μετεώρων ενός πλήρους εξοπλισμένου πυροσβεστικού οχήματος και ειδικού ιματισμού για το εθελοντικό σώμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Μετεώρων.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στην αποστολή του Δήμου Μετεώρων η επίσκεψη στο σύγχρονο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Kelsterbach όπου περιέχει κολυμβητήρια ανοιχτού και κλειστού τύπου, γήπεδα ποδοσφαίρου, τέννις και μπάσκετ καθώς επίσης και μπόουλιγνκ.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία ήταν η πόλη του Rüdesheim όπου εκεί ο Δήμαρχος και η ομάδα του κατευθύνθηκαν με την χρήση τελεφερίκ στον ομώνυμο λόφο και επισκέφτηκαν το άγαλμα της Ελευθερίας το οποίο χρονολογείται από την περίοδο των Γαλλογερμανικών πολέμων.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο της πόλης της Φρανκφούρτης και την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος τόνισε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία μαζί με συνεργάτες να επισκεφτούμε τον Δήμο του Kelsterbach, του κρατιδίου Έσσεν της Γερμανίας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μάνφρεντ Όκελ και του συντοπίτη μας και δημοτικού συμβούλου κ. Βασιλείου Αγγέλη.

Ήταν μια ιδιαιτέρως παραγωγική επίσκεψη καθώς είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και παράλληλα να αποκομίσω καινοτόμες ιδέες που εφαρμόζονται εδώ για την ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο εκείνο που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Όκελ προσφέρει στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε με τον Δήμο του Kelsterbach ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα καθώς και ειδικό ιματισμό για το εθελοντικό σώμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Μετεώρων.

Πρόκειται για μια άκρως συμβολική κίνηση που αντικατοπτρίζει πλήρως τη βούληση που έχουμε για μια στενότερη επικοινωνία μεταξύ των δυο Δήμων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και πάλι τον συντοπίτη μας κ. Βασίλη Αγγέλη ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να γίνει αυτή η επίσκεψη και να έχουμε αυτά τα ευχάριστα νέα για τον Δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice