OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΕΝΠΕ: Επιστολή για συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης» που αφορά στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών στις Περιφέρειες της χώρας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην επιστολή επισημαίνονται οι δυο σπουδαιότεροι λόγοι για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος.

Ο πρώτος αφορά στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών, την οποία μερικώς περιορίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο δεύτερος αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους και τους στερείται έτσι μια σημαντική ευκαιρία για να συνεχίσουν τον εργασιακό βίο τους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.

«Η απόφαση αυτή πέρα από το γεγονός ότι διαταράσσει τον προγραμματισμό των Περιφερειών για την κάλυψη σημαντικών κενών στο οργανόγραμμά τους, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα…

Σε μια τέτοια ασφυκτική κατάσταση για τη λειτουργία των Περιφερειών δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται προγράμματα που στηρίζουν σημαντικά το καθημερινό έργο των υπηρεσιών μας, δίνοντας παράλληλα και ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη σχετική απόφαση της ΔΥΠΑ και στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ υπογραμμίζει:

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης σε παρόμοια κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος, ζητούμε την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για την συνέχιση του εξαντλώντας κάθε πιθανή δημοσιονομική δυνατότητα».

Αναλυτικά η επιστολή: 

Θέμα: Συνέχιση του Προγράμματος “πλησίον της σύνταξης” για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 στους ΟΤΑ Β’ Βαθμού

Αξιότιμοι κύριοι,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε απο την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΥΠΑ ότι διακόπτεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης φορέων στο πρόγραμμα “πλησίον της σύνταξης”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειών της χώρας), άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Η αιφνίδια αυτή απόφαση πέρα από το γεγονός ότι διαταράσσει τον προγραμματισμό των περιφερειών για την κάλυψη σημαντικών κενών στο οργανόγραμμα τους, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των περιφερειών έχει απασχολήσει πολλές φορές το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ και τα τακτικά μας συνέδρια και έχει τεθεί ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα των περιφερειών της χώρας.
Σε μια τέτοια ασφυκτική κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται προγράμματα που στηρίζουν σημαντικά το καθημερινό έργο των υπηρεσιών μας, δίνοντας παράλληλα και ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη .

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για διακοπή του προγράμματος δεν μας βρίσκει σύμφωνους και ζητούμε να επανεξεταστεί.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης σε παρόμοια κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος, ζητούμε την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για την συνέχιση του εξαντλώντας κάθε πιθανή δημοσιονομική δυνατότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice