OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη προς τους κατοίκους Παιανίας και Γλυκών Νερών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρει τα εξής:

“Αυτό το καλοκαίρι καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη πρόκληση σε ό,τι αφορά την επάρκεια και την διαχείριση του νερού. Η ανομβρία και η έλλειψη χιονόπτωσης των τελευταίων ετών οδήγησαν στην μειωμένη εισροή νερού στους ταμιευτήρες.

Την ίδια ώρα και από τις αρχές του έτους καταγράφεται μια σημαντική και άκρως ανησυχητική αύξηση στην κατανάλωση. Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, ο πρόωρος και παρατεταμένος καύσωνας έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κατανάλωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τις πρόωρες ημέρες καύσωνα και η ενοχλητική σκόνη των τελευταίων μηνών, υποχρέωσαν να βρισκόμαστε πολύ συχνά με το λάστιχο στο χέρι, ώστε να καθαρίζουμε αυτοκίνητα, μπαλκόνια, αυλές και πεζοδρόμια.

Μόνο τον Ιούνιο 2024 η κατανάλωση στον Δήμο Παιανίας αυξήθηκε πάνω από 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται παρατεταμένη οπότε πλέον είναι μονόδρομος να υιοθετήσουμε το μήνυμα «Θες νερό; Κλείσε τη βρύση!». Να χρησιμοποιούμε δηλαδή τους πολύτιμους πόρους με σύνεση και εγκράτεια προς όφελος δικό μας και του κοινωνικού συνόλου ώστε να μην χρειαστεί να βιώσουν και οι νεότερες γενιές όσα επεβλήθησαν πίσω στο 1990.

Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη για όλους. Είναι καθήκον μας να χρησιμοποιούμε το νερό με υπευθυνότητα και σεβασμό ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτή τη προσπάθεια επιβάλλεται να γίνουμε όλοι εθελοντές.”

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice

ΕΝΠΕ: Επιστολή για συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

otavoice