OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

Έχοντας πλήξει αρκετά νησιά στην ανατολική Καραϊβική χθες Τρίτη, η τροπική καταιγίδα Ερνέστο ενισχύεται στη διαδρομή της προς τα δυτικά και με ταχύτητες ανέμων 95 χλμ./ώρα αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα στο πέρασμά της βόρεια του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων, σύμφωνα με το δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα καθώς φτάνει στο Πουέρτο Ρίκο
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Israel Leal)

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Πέδρο Πιερλουίζι, προειδοποίησε ότι οι θαλάσσιες συνθήκες είναι πολύ κακές και ότι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα για μεγάλο μέρος της ημέρας. Ενημέρωσε επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί καταφύγια για τον πληθυσμό, εξαιτίας ανησυχιών για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο από τον τυφώνα Μαρία τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε δεν έχει αποκαυασταθεί πλήρως.

Εταιρείες που διαχειρίζονται τη μεταφορά και τη διανομή ρεύματος στο Πουέρτο Ρίκο, προτρέπουν τους πολίτες να αναφέρουν διακοπές ρεύματος, καθώς το αυτοματοποιημένο σύστημα του Πουέρτο Ρίκο δεν είναι επαρκώς εκσυγχρονισμένο για να ανιχνεύει διακοπές ρεύματος.

Οι τοπικές αρχές έκλεισαν τα λιμάνια του νησιού και τουλάχιστον 18 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Χουάν.

Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα δικαστήρια και άλλες κρατικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ προειδοποιεί για μια σεζόν φέτος με τυφώνες πολύ περισσότερους από το μέσο όρο στον Ατλαντικό, λόγω των θερμοκρασιών-ρεκόρ που σημειώνονται στους ωκεανούς. Προβλέπει σε έκθεσή της ότι θα ξεσπάσουν 17 έως 25 τροπικές καταιγίδες και 4 έως 7 μεγάλοι τυφώνες κατηγορίας 3 ή υψηλότερης.

Πηγές: AP, EFE

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice

«Όχι» της Τουρκίας για λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά

otavoice

Συντονισμένη επίθεση του Κιέβου κατά της Ρωσίας σε πολλά μέτωπα – Πλήγματα με drones και πυραύλους

otavoice

Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ

otavoice