OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Ε: Αίτημα για τεχνικογεωλογική αναγνώριση στην περιοχή του Γηροκομειού

Κατόπιν πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης με τους κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού, αλλά και με τον Σύλλογο Παναγία η Γεροκομίτισσα, διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξεταστούν τυχόν κατολισθητικά, αλλά και πλημμυρικα φαινόμενα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 3 Ιουλίου 2024.

Για τον ανωτέρω λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε με έγγραφο του την ενεργοποίηση του Μνημονίου συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) .

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση αποστολή ομάδας παρέμβασης του ΕΑΓΜΕ, η οποία θα προβεί σε τεχνικογεωλογική αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή των φαινομένων και των επιπτώσεων τους καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες υποδομές και κατοικίες.

Ο ΕΑΓΜΕ θα προβεί σε τεχνικογεωλογικη αναγνώριση με σκοπό την καταγραφή του φαινομένου καθώς και εκτίμηση τυχόν επικίνδυνα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice

Δ.Ψαρών: Επιτυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού στο εσωτερικό λιμάνι

otavoice

Π.Αττικής: Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας ύστερα από πυρκαγιές

otavoice