OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ήλιδας: Με επιτυχία το 6ο Πανηλειακό αντάμωμα ομογενών

Στο φυσικό του χώρο, το μοναδικό κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, επέστρεψε έπειτα από πέντε χρόνια, ο μεγάλος θεσμός του «Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών», υπό τη διοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και σε αγαστή συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά.

Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα» τίμησαν με την παρουσία τους Ηλείοι της Διασποράς, που αποτελούν τους βασικούς πυρήνες της Ηλειακής ομογένειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η φετινή εκδήλωση «ντύθηκε» με ένα μοναδικό αφηγηματικό δρώμενο, σε σκηνοθεσία του κ. Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ», με παράλληλα αποσπάσματα από την μουσική παράσταση «Ελπίδα» του Γιώργου Βούκανου που παρουσιάστηκε στο πρώτο Αντάμωμα το 2016.

Στο δρώμενα υπήρχε χαραγμένη όλη η πορεία των ομογενών μας στο εξωτερικό, αλλά και αναφορά σε σημαντικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και ξεχώρισαν με τις ενέργειές τους στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαιρετίζοντας τη μεγάλη εκδήλωση, τόνισε ότι:

«πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθε η εποχή που πρέπει να περάσουμε στην ενιαία αντίληψη του οικουμενικού Ελληνισμού και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας».

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο το Αντάμωμα να συνεχίσει την παρουσία του και μέσα από αυτό οι παλαιότεροι να θυμούνται και οι νεότεροι να μαθαίνουν τί πέρασαν οι Έλληνες του εξωτερικού και πως βοήθησαν και βοηθούν τη μητέρα πατρίδα.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές γι’ αυτή την εκδήλωση χαράς, επεσήμανε ότι δημιουργεί πολιτισμό και βοηθά στην ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων που ενώνουν και συμφιλιώνουν το ελληνικό κράτος με τους απόδημους.

Σε ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς εστίασε στη σπουδαιότητα που κρύβεται πίσω από τη συνέχιση της γλώσσας, της πίστης, της ελληνικής ταυτότητας και των ηθών και εθίμων της Ελλάδας από τους ομογενείς, ενώ επικεντρώθηκε και στον τεράστιο αριθμό ομογενών που καλούνται να συνεργαστούν με το ελληνικό κράτος για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων της «Νέας Υερσέης» και Ταμίας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον δήμαρχο Ήλιδας για την υπέροχη βραδιά, ευχόμενος υγεία σε όλους προκειμένου να ανταμώσουν και πάλι την επόμενη χρονιά.

Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, , ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, η βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες: Τουρισμού κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρος Πολίτης και σύσσωμη τα μέλη της δημοτικής αρχής Ήλιδας.

Από πλευράς ομογενών το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36», Αντιπρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και πρόεδρος των «Ahepa Hellas τμήμα 47» Ηλεία κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς, ο πρόεδρος του Πανηλειακού συλλόγου Κοροίβου «New Jercey» κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, το μέλος της διοίκησης της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Σινόπουλος μετά της συζύγου του κας Δήμητρας Σινοπούλου, η Γραμματέας του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης κα Γιώτα Πατλιάς, ο εκπρόσωπος του συλλόγου της «South Carolina» κ. Μπάμπης Τσουκαλάς, καθώς και ομογενείς από το Βερολίνο, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και το Ντουμπάι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα στους ομογενείς από το δήμο και την Περιφέρεια, ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Σάκη Χασαλεύρη.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice