OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ψαρών: Επιτυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού στο εσωτερικό λιμάνι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού στο εσωτερικό λιμάνι του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εθελοντή δύτη Γιώργου Καραβάνα.

Με σύνθημα «Ψαρεύουμε τα σκουπίδια, προστατεύουμε το θαλάσσιο πλούτο μας», μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, ενώθηκαν για δύο και πλέον ώρες με κοινό στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας του λιμανιού και στην προστασία του περιβάλλοντος, απομακρύνοντας σκουπίδια που είχαν προσπαθήσει να βρουν τη θέση τους σε ένα μέρος που ουσιαστικά δεν τους ανήκει… αυτό του βυθού!

Η δράση επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή του εσωτερικού λιμανιού, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, με σκοπό να καθαριστεί ο βυθός και ο περιβάλλοντας χώρος.

Ο απολογισμός της κινητοποίησης ήταν εντυπωσιακός! Τα ευρήματα περιλάμβαναν μια ποικιλία από αντικείμενα, όπως λάστιχα, δίχτυα, πολλές πλαστικές σακούλες διαφόρων μεγεθών, πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια, έναν μεταλλικό κουβά, καφάσια, σύρματα, γυαλιά, πλαστικά κουτιά και έναν κόκκινο κυλινδρικό πλαστικό κάδο.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα της ημέρας ήταν ένας μεταλλικός κάδος σκουπιδιών, ο οποίος είχε βυθιστεί στη θάλασσα. Η ανάσυρσή του αποτέλεσε μία από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της δράσης.
Σύσσωμη όμως η ομάδα αποτελούμενη από μέλη της δημοτική αρχή, τους εργαζόμενους, τους τοπικούς επιχειρηματίες και τους εθελοντές πέτυχε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα!

Χάρη στη σημαντική συμβολή του Ψαριανού Νίκου Δημητρέλη, ο οποίος διέθεσε το καΐκι του και συμμετείχε ενεργά με την ομάδα των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου, ο κάδος “ψαρεύτηκε” από το βυθό και μεταφέρθηκε εκεί που πραγματικά ανήκει, στη στεριά. Η επιχείρηση αυτή απαιτούσε ένα καλά συντονισμένο επιχειρησιακό σχέδιο και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων για να επιτευχθεί με ασφάλεια και να στεφθεί με επιτυχία.

Το φορτηγό του Δήμου μπορεί να γέμισε, όμως ακόμη πιο γεμάτοι ήταν όλοι εκείνοι που έδωσαν το παρών και συμμετείχαν συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου μας. Παράλληλα ήταν και μια εκπαιδευτική δράση αφού τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι είναι στο χέρι μας να προστατεύουμε το περιβάλλον μας και ότι με απλές κινήσεις βοηθάμε το φυσικό μας σπίτι. Με έκδηλο ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα όταν ολοκληρώθηκε η δράση ένιωσαν πλήρεις.

Με ουσιαστικό και δραστήριο ρόλο από τη δημοτική αρχή έδωσαν δυναμικό παρών οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Μαρίνος, Μαργαρίτα Κούτικα, Νταϊάνα Κατακουζηνού, καθώς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Βασιλική. Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια και τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής του νησιού μας.

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης. Μαζί, καταφέραμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία του τόσο πολύτιμου θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού μας.

«Η σημερινή δράση απέδειξε έμπρακτα τη δύναμη της συνεργασίας και της εθελοντικής προσφοράς. Αυτές οι πρωτοβουλίες πάντα μας βρίσκουν σύμφωνους και μας χαροποιούν γιατί επιβεβαιώνουν ότι το νησί μας έχει ανθρώπους που το αγαπούν και το προστατεύουν.

Ο καθαρισμός του βυθού είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας καθαρού και ασφαλούς. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και στο μέλλον, για να διασφαλίσουμε ότι οι θάλασσες μας θα παραμείνουν πλούσιες και καθαρές για τις επόμενες γενιές.

Είναι πολύ θετικό ότι ο σπόρος έχει εμφυτευθεί και μελλοντικά θα καρποφορήσει ευσυνείδητους και ενεργούς πολίτες», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice