OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

Ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν, χτες Πέμπτη, ότι το Τελ Αβίβ αναμένει από τη Χεζμπολάχ να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας «το Ισραήλ θα είναι στο μέγιστο προετοιμασμένο για μια απάντηση από τη Χεζμπολάχ».

Το Ισραηλινό Channel 13 είχε ανέφερε προηγουμένως: «Το Ισραήλ εκτιμά τώρα ότι η Χεζμπολάχ είναι αποφασισμένη να απαντήσει στη δολοφονία του ηγέτη Φουάντ Σουκρ, σε αντίθεση με το Ιράν, το οποίο εξακολουθεί να διστάζει να απαντήσει στη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

«Η Χεζμπολάχ μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ μετά το τέλος της επίσκεψης του απεσταλμένου των ΗΠΑ Amos Hochstein, αλλά δεν έχει ακόμη καθορίσει τους στόχους της», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Οι περιφερειακές εντάσεις επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, μια ημέρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό που σκότωσε τον Fouad Shukr, έναν εξέχοντα στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινές πηγές και αναφορές ανέφεραν προηγουμένως στις 11 Αυγούστου ότι οι εκτιμήσεις «είναι πιθανό ότι η Χεζμπολάχ θα πραγματοποιήσει την επίθεσή της εντός των επόμενων 24 ωρών», δηλαδή στις 12 Αυγούστου, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Πηγή skynewsarabia

Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice

Ουκρανία: Πλήρης έλεγχος της πόλης Σούντζα – Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ

otavoice

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice