OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης με δύο βίντεο από τη Διοίκηση Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζουν τις πρώτες ώρες της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ.

Οι πρώτες εικόνες από την έναρξη της εισβολής του στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ, η οποία ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου συνοδεύονται από ανακοινωθέντα για πλήρη ουκρανικό έλεγχο ρωσικού εδάφους έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στα βίντεο Ουκρανοί στρατιώτες παρατηρούνται να εκτελούν εργασίες αποναρκοθέτησης, να καταστρέφουν ρωσικές αμυντικές γραμμές και συνοριακούς σταθμούς, να επιτίθενται με πυροβολικό και τεθωρακισμένα καθώς και να αιχμαλωτίζουν εχθρικούς στρατιώτες, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο Τύπου Ukrinform, ο ουκρανικός στρατός χαρακτήρισε την 6η Αυγούστου 2024, την ημέρα που ξεκίνησε η επιδρομή στο Κουρσκ, ως μια «ιστορική» ημέρα.

«Η προσεκτική προετοιμασία, ο σχεδιασμός, το μαχητικό πνεύμα και η μυστικότητα ήταν καθοριστικά στην αρχική φάση της επιχείρησης», ανέφερε η Ukrinform.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Ukrainska Pravda» συγκέντρωσε επίσης ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Facebook της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας.

Δείχνει την καταστροφή από τον ουκρανικό στρατό ενός συνοριακού σταθμού όπου συνελήφθησαν 50 Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι παραδόθηκαν πριν από την επίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα στη Σούχα.

Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε τρία ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Shahed» και δύο «απροσδιόριστα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στην οποία ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε επίσης τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Παράλληλα δόθηκαν εικόνες από τη συντριβή του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3 των Ρωσικών Δυνάμεων που συνετρίβη την Πέμπτη στην περιοχή Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

Πηγή: EFE

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice