OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

Δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF, ζήτησαν σήμερα «ανάπαυλα πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους για 7 ημέρες» στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε περισσότερα από 640.000 παιδιά κάτω των 10 ετών να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατά της πολιομυελίτιδας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF διευκρινίζουν ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου και να συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, με δύο γύρους εμβολιασμού για να αποτραπεί η εξάπλωση της παραλλαγής που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή», γνωστής ως cVDPV2.

Οι δύο οργανισμοί του ΟΗΕ «καλούν όλα τα εμπόλεμα μέρη να τηρήσουν το «παύσατε πυρ» στη Λωρίδα της Γάζας , με κάθε εκεχειρία να διαρκεί 7 ημέρες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε τον Ιούλιο σε δείγματα λυμάτων που συλλέχθηκαν στα τέλη Ιουνίου στη Χαν Γιουνίς και στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ» και τρία κρούσματα με υποψία οξείας χαλαρής παράλυσης, κοινό σύμπτωμα της πολιομυελίτιδας, έχουν αναφερθεί έκτοτε στη Λωρίδα της Γάζας. Τα δείγματα κοπράνων τους στάλθηκαν για ανάλυση στο Εθνικό Εργαστήριο Πολιομυελίτιδας της Ιορδανίας.

Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου nOPV2, το οποίο χρησιμοποιείται για να σταματήσει τη μετάδοση του cVDPV2, πρόκειται να παραδοθούν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τα εμβόλια αναμένεται να περάσουν από το ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν πριν φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, τα εμβόλια θα χορηγηθούν από 708 ομάδες, μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε κάθε δήμο της Λωρίδας της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice