OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

Σε εξέλιξη είναι (09:00) η πυρκαγιά στους Φούρνους Κορσεών ανάμεσα στη Σάμο και στην Ικαρία όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Ωστόσο, το μέτωπο είναι σε ύφεση.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτή στις 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τις ρίψεις και κατάφερε να την καθηλώσει.

Οι δασοκομάντος προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται. Οι άνεμοι εξακολουθούν να έχουν ένταση πολλές φορές και 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice