OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σβήστηκε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σβήστηκε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου με ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου, της ΠΕ Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης

Μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (πυροσβέστες και οχήματα) και άμεση βοήθεια από εναέρια μέσα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε φωτιά που προκλήθηκε στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Αυγούστου 2024.

Για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την άμεση διάθεση των εναέριων μέσων και τους πυροσβέστες που με υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλεψαν στοχευμένα. Ευχαριστεί τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία του Δήμου, που βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και τον Δήμαρχο Κατερίνης, Γιάννη Ντούμο για την διάθεση υδροφόρων, τους εθελοντές όπως και την Αστυνομία, για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθειά τους.

Σημειώνεται ότι το «112» ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατέφθασαν από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Μαρία Καμμά: Η Τήλος έδειξε πάλι την ανθρωπιά της

otavoice

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού: “Περί… δημοσιογραφίας ο λόγος!”

otavoice

Δ. Μαραθώνος: Μεταφορά τροφίμων και νερών με έμφαση στον Βαρνάβα

otavoice

Ευχές για την εορτή της Παναγίας, του δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου ΠΕΔΙΝ

otavoice

Δ. Μυτιλήνης: Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Θερμής

otavoice

Ο Δήμαρχος Ρόδου, για την Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

otavoice