OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: Για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» η προέλαση στο Κουρσκ

Στις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου αναφέρθηκε σε μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι δημιουργία μίας «ουδέτερης ζώνης» στη ρωσική επαρχία Κουρσκ, ενώ ζήτησε εκ νέου την υποστήριξη της Δύσης.

Συγκεκριμένα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Κουρσκ και στην άμυνα της χώρας κοντά στο Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Αρχικά αναφέρθηκε στις γραμμές του μετώπου στο Τορέτσκ και στο Ποκρόβσκ. «Σε μία ημέρα έχουν υπάρξει δεκάδες επιθέσεις, αλλά οι δυνάμεις μας, οι ταξιαρχίες μας κρατάνε τις θέσεις τους», ανέφερε αρχικά.

«Σήμερα, πετύχαμε καλά και αναγκαία αποτελέσματα στην καταστροφή του ρωσικού εξοπλισμού κοντά στο Τορέτσκ. Τώρα είναι το πρωταρχικό μας καθήκον στις αμυντικές επιχειρήσεις συνολικά, να καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πολεμικό δυναμικό», προσέθεσε.

«Στόχος η δημιουργία “ουδέτερης ζώνης” στο Κουρσκ»

Στη συνέχεια μίλησε για τις ουκρανικές επιχειρήσεις στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Όπως είπε ο στόχος περιλαμβάνει τις μέγιστες δυνατές ενέργειες αντεπίθεσης, μεταξύ των οποίων είναι «η δημιουργία μιας “ουδέτερης ζώνης” στο έδαφος του επιτιθέμενου».

Αυτές είναι οι ενέργειες σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας είναι «οτιδήποτε επιφέρει απώλειες στον ρωσικό στρατό, στο ρωσικό κράτος, στη στρατιωτική βιομηχανία και στην οικονομία, βοηθάει στην αποτροπή της επέκτασης του πολέμου και μας φέρνει πιο κοντά στο να σταματήσουμε αυτήν την επιθετικότητα».

Παράλληλά απηύθυνε έκκληση στους συμμάχους της Ουκρανίας από τη Δύση. «Οι στρατιώτες μας πηγαίνουν θαυμάσια σε όλα τα μέτωπα, αλλά χρειάζεται πιο γρήγορη παράδοση από τους συμμάχους μας. Το ζητάμε επίμονα αυτό. Δεν υπάρχουν διακοπές στον πόλεμο. Χρειάζονται αποφάσεις και έγκαιρη υλικοτεχνική υποστήριξη όπως αυτή που έχει ανακοινωθεί στα πακέτα βοήθειας. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία», υπογράμμισε.

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τις διπλωματικές μας προσπάθειες με διάφορους εταίρους στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Παγκόσμιο Νότο».

«Έχουμε ήδη διευρύνει και θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τον κύκλο εκείνων που υποστηρίζουν ένα δίκαιο τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Είναι σημαντικό η Ουκρανία να εισέλθει σε αυτό το φθινόπωρο ακόμη πιο δυνατή από ό,τι πριν», είπε ακόμα, ενώ ευχαρίστησε όποιον βοηθάει την Ουκρανία στην άμυνά της και να επιτύχει τους στόχους της το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» φονικές επιθέσεις, σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Μ. Ανατολή: «Τελευταία ευκαιρία» συνομιλιών, προειδοποιεί ο Μπλίνκεν

otavoice

Ρωσική Άπω Ανατολή: Ηφαίστειο εξερράγη μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

otavoice

Mpox: Μάλλον απίθανο να εξελιχθεί σε πανδημία

otavoice

Σιβηρία: Μαίνονται 31 δασικές πυρκαγιές – Εκατοντάδες παιδιά απομακρύνονται από κατασκηνώσεις

otavoice