OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κορινθίων: Καθαριότητα – Δέκα μέρες που άλλαξαν Σολυγεία και Σαρωνικό!

Δέκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της παραχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, για δύο μήνες, και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Καθένας μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην καθημερινότητα των δημοτών, καθώς ο εργολάβος επιχειρεί επί έξι ημέρες την εβδομάδα, με τρία οχήματα και πλήρωμα τριών ατόμων (οδηγός και δύο εργάτες καθαριότητας). Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε καθαρά κάθε μέρα τα χωριά στις δημοτικές ενότητες Σολυγείας και Σαρωνικού, όπου εξελίσσεται η παρέμβαση, ενώ ακολουθεί τις επόμενες ημέρες και η ένταξη της Τενέας, στον ίδιο σχεδιασμό.

Η συνεργασία με τον ιδιώτη μάς δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα το λιγοστό ανθρώπινο δυναμικό που έχει απομείνει στην υπηρεσία Καθαριότητας και το οποίο ουσιαστικά επιδρά στις ενότητες Κορίνθου, Τενέας (μέχρι να περάσει και αυτή στον ιδιώτη) και Άσσου – Λεχαίου. Έτσι και σε αυτές τις ενότητες η διαφορά στην καθαριότητα είναι εμφανής.

Θυμίζουμε εδώ ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού πρόσληψης των 45 εργαζομένων (οκταμηνίτες) που είναι απαραίτητοι για να στελεχωθεί η υπηρεσία Καθαριότητας με το απαραίτητο προσωπικό. Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και στο τέλος εκείνου του μήνα θα μπορέσουν να πιάσουν δουλειά και να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στον δήμο Κορινθίων έχουμε εξηγήσει σε παλαιότερη ανακοίνωση τα μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα που εμποδίζουν την γρήγορη αναπλήρωση των κενών στις δημοτικές υπηρεσίες (και
την υπηρεσία Καθαριότητας) και τα οποία ο δήμος κατάφερε να αντιμετωπίσει με πολλή δουλειά από όλους.

Ανδρέας Πούλος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Σχετικά Άρθρα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice

Δ. Πλατανιά: Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου Εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Κακόπετρο

otavoice

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: Όχι στις συγχωνεύσεις, καμιά μετακίνηση μαθητή

otavoice

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Τριπόλεως(3/9/2024)

otavoice