OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ψηφίστηκε η ένταξη του Αγίου Δημητρίου στη μελέτη του ΤΠΣ Δήμου Πεντέλης

Ψηφίστηκε στην 17 η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19/8, η ένταξη της περιοχής ‘Αγιος Δημήτριος’ στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Δήμου Πεντέλης.

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται νότια του εγκεκριμένου σχεδίου Πεντέλης και είναι ενταγμένη στην πρόταση του υπό εξέλιξη ΓΠΣ Πεντέλης.

‘Διαχρονικά η βούληση του Δήμου είναι να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο πόλεως και η διοίκησή μας κατορθώνει σήμερα να προχωρήσει σε ένα τόσο σημαντικό βήμα προς την υλοποίησή του’, δήλωσε η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

 Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων Δήμου Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων Μελισσίων του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» βρίσκονται στο πλευρό παιδιών, εφήβων και γονέων του Δήμου.

1.Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τίθεται σε λειτουργία η άμεση τηλεφωνική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων:
Aπό Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 έως 16:00, oι πολίτες μπορούν καλούν στο τηλέφωνο του Κέντρου Ημέρας – 210 60 96 840, με σκοπό την καταγραφή του αιτήματός τους και εν συνεχεία την άμεση διασύνδεση με επαγγελματία του Κέντρου Ημέρας.

2.Επιπλέον, ανακοινώνεται η δυνατότητα έναρξης ομάδων α) γονέων, καθώς και β) εφήβων στο χώρο του Κέντρου Ημέρας -Σκιάθου 5 και Μπακογιάννη – Μελίσσια (1ος όροφος).

Σκοπός των ομάδων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου συζήτησης, ενώ ιδιαίτεροι στόχοι αποτελούν η συνάντηση με άλλα πρόσωπα με κοινό βίωμα, η επεξεργασία σκέψεων και συναισθημάτων και η ενδυνάμωση. Τόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθείας, όσο και υπηρεσίες ή λοιποί κοινωνικοί φορείς της περιοχής, κατόπιν διασύνδεσης με το Κέντρο
Ημέρας μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στις ομάδες τηλεφωνικά 210 60 96 840 ή μέσω email youth@thalpos.org.gr.

3.Τέλος, προς αντιμετώπιση των μεσομακροπρόθεσμων ψυχολογικών επιπτώσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς που έχουν πληγεί, στοχεύουμε στην επόμενη σχολική χρονιά, κυρίως ξεκινώντας άμεσα την καταγραφή των πυρόπληκτων οικογενειών με παιδιά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και σχεδιάζοντας ένα «κύμα» παρεμβάσεων ψυχικής επαναδιαπραγμάτευσης της εμπειρίας της καταστροφής σε σχολεία της περιοχής.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η συζήτηση με τα παιδιά – πώς ακριβώς ένοιωσαν, πως αντέδρασαν, τι ανάγκες έχουν τώρα, εξ αιτίας της πυρκαγιάς και των καταστροφών που επέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Τήλου ανακήρυξε επίτιμο δημότη τον Ι. Παπαδομαρκάκη, για την πολύτιμη προσφορά του

otavoice

Δήμος Πύργου: Να ανακληθεί η απόφαση ανάδειξης Προέδρου της ΔΟΕ στην Μεσσηνία

otavoice

ΠΚΜ: Δύο συνεδριάσεις τακτική και λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (26/8)

otavoice

Το δικό του λογότυπο απέκτησε ο Θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

otavoice

Αποκάλυψη: Το μοιραίο λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στον δήμο Κοζάνης γιατί δεν είχε πιστοποίηση

otavoice

Ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice