OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν στην Τσετσενία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στην Τσετσενία, τη ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο που κυβερνάται με σιδερένια πυγμή από τον σύμμαχό του Ραμζάν Καντίροφ και την οποία δεν έχει επισκεφθεί από το 2011, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ο Πούτιν έφτασε στη Δημοκρατία της Τσετσενίας. Έχει προγραμματιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα για αυτήν την επίσκεψη”, έγραψε ο Καντίροφ στο Telegram.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν στην Τσετσενία
(Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας έδειξε εικόνες από την άφιξη του Πούτιν, που κατεβαίνει από ελικόπτερο και τον υποδέχονται ο Καντίροφ και οι στενότεροι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, ο Πούτιν ξεκίνησε την επίσκεψή του με μια στάση στον τάφο του πατέρα του Αχμάτ Καντίροφ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες το 2004.

Πριν από την επίσκεψή του στην Τσετσενία, ο Πούτιν βρέθηκε νωρίτερα την Τρίτη στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, μια άλλη ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα μιας αιματηρής ομηρίας σε σχολείο από έναν Τσετσένο ισλαμιστή κομάντο το 2004.

Η Τσετσενία γνώρισε δύο μεγάλες ένοπλες συγκρούσεις τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, στις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετώπισαν μια αυτονομιστική εξέγερση που πήρε ισλαμιστικά χαρακτηριστικά, η οποία εξαπλώθηκε σε όλη την περιοχή και το 2015 ορκίστηκε πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Δημοκρατία της Τσετσενίας κυβερνάται από το 2007 από τον Ραμζάν Καντίροφ, τα στρατεύματα του οποίου κατηγορούνται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επίσκεψη του Πούτιν εκεί έρχεται αφότου η Ουκρανία άνοιξε ένα δεύτερο μέτωπο στον πόλεμο, με τον ουκρανικό στρατό να εξαπολύει αιφνιδιαστική επίθεση στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Κουρσκ πριν από δύο εβδομάδες. Οι τσετσενικές μονάδες αποτελούν μέρος των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί τώρα για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επίθεση.

Πηγή: agerpres.ro

Σχετικά Άρθρα

Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian»

otavoice

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ στη Μόσχα

otavoice

Μεντβέντεφ: Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την Ουκρανία μετά την επιδρομή στο Κουρσκ

otavoice

Ρωσία: «Εκτεταμένη βλάβη» στις πλατφόρμες Telegram και WhatsApp

otavoice

27 επίσημες διεθνείς συμμετοχές στην 88η ΔΕΘ-Αυξημένη η εξωστρέφεια της διοργάνωσης

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο – Καίει στην περιοχή Μονόλιθος

otavoice