OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πορτογαλία: Πυρκαγιά μαίνεται επί μια εβδομάδα στα ορεινά της νήσου Μαδέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα πυρκαγιά στα υψώματα του πορτογαλικού νησιού Μαδέρα, η οποία έχει κατακάψει επιφάνεια 44.000 στρεμμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, ενώ οι τοπικές αρχές αναμένουν την άφιξη νέων ενισχύσεων από τη Λισαβόνα.

Μέχρι χθες, Τρίτη, το μεσημέρι, η έκταση που είχε καεί απ’ αυτή την πυρκαγιά έφθανε τα 43.920 στρέμματα, δηλαδή 9.590 επιπλέον στρέμματα μέσα σε 24 ώρες, διευκρίνισε το Copernicus στο X.
Δύο ενεργά μέτωπα

Περίπου εκατό πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες σε δύο μέτωπα που εξακολουθούν να είναι ενεργά.

«Η πιο ανησυχητική εστία βρίσκεται τώρα στη ζώνη της κεντρικής οροσειράς» αυτού του πολύ τουριστικού νησιού που βρίσκεται στα ανοικτά των μαροκινών ακτών, ανέφερε η περιφερειακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας στον απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί.

Οι σφοδροί άνεμοι, που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, έχουν επίσης δημιουργήσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στη Μαδέρα και τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο νησί, όμως η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φουντσάλ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του επανελήφθη σήμερα ομαλά.Η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στην κοινότητα Ριμπέιρα Μπράβα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στους γειτονικούς δήμους της Κάμαρα ντε Λόμπος και της Πόντα ντο σολ, που βρίσκονται στη νότια ακτή του νησιού, δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Φουντσάλ.

Περίπου 200 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή, κυρίως για να αποφύγουν τον κίνδυνο εισπνοής καπνού, όμως οι περισσότεροι από τους κατοίκους αυτούς μπόρεσαν στη συνέχεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μέχρι τώρα η φωτιά δεν έχει καταστρέψει κανένα σπίτι, ενώ επίσης δεν υπάρχουν τραυματίες, αν και πυροσβέστες παρουσιάζουν συμπτώματα εξάντλησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Μόνιμοι διορισμοί 6.211 εκπαιδευτικών – Οι πίνακες με τα ονόματα

otavoice

Τηλεφώνημα Ζελένσκι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

otavoice

Ινδία: 15 νεκροί από έκρηξη σε αντιδραστήρα φαρμακοβιομηχανίας

otavoice

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκαν τα πτώματα του Μάικ Λιντς, της κόρης του και ακόμη δύο

otavoice

Το ηλιέλαιο εκθρόνισε το ελαιόλαδο από τις ισπανικές κουζίνες, λόγω κόστους

otavoice

Σικελία: Ανασύρθηκαν δύο σοροί από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian»

otavoice