OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τη μνήμη των εκτελεσθέντων σε Δαμάστα και Μάραθος τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Τη μνήμη των 30 κατοίκων της Δαμάστας και των 19 του Μαράθου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944, τίμησε σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους φορείς Δαμάστας και Μαράθου, παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, συγγενών των θυμάτων αλλά και κατοίκων των δύο χωριών.

«Δυο γειτονικά χωριά, Δαμάστα και Μάραθος, στο στόχαστρο των Ναζί. Δύο γειτονικά χωριά ενωμένα με μια κοινή μοίρα. Πλήρωσαν την αντιστασιακή δράση των κατοίκων τους, το αδούλωτο φρόνημα, τη δίψα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Έπρεπε να ταπεινωθούν, να λυγίσουν, να κλάψουν, να τιμωρηθούν σκληρά. Το σαμποτάζ της Δαμάστας ήταν η αφορμή. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι οι Ναζί δεν μπορούσαν να ανεχτούν ανθρώπους περήφανους, ανθρώπους που αμφισβητούσαν την εξουσία και την ιδεολογία τους, ένοιωθαν αποστροφή προς εκείνους που δεν έσκυβαν το κεφάλι.» ανέφερε ο Δήμαρχος
Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τις τελετές μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής της Δαμάστας και του Μαράθου.

Σχετικά Άρθρα

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια τιμά την μνήμη των Ηρώων της Δαμάστας και Μαράθου

otavoice

Αύριο, κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

otavoice

O Τ. Τσιαπλές για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΑΚ Λάρισας στο Αλκαζάρ και στη Νεάπολη

otavoice

Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος: Η αλήθεια για την διαρροή στο διυλιστήριο Ερυμάνθου

otavoice

Δ. Ωρωπού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

otavoice

Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, από τον δήμαρχο Ρόδου

otavoice