OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικού αιτήματος, εκδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών. Οι ζημιές αυτές προκλήθηκαν κυρίως λόγω της έντονης διάβρωσης που υπέστη το δίκτυο από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, καθιστώντας αναγκαία την άμεση παρέμβαση.

Το έργο, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ, εντάσσεται στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών και στοχεύει στην αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί, διασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια όσο και τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε σχετική του δήλωση, υπογράμμισε: «Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές αποτελεί έργο μείζονος σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το έργο με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στον Κορινθιακό Κόλπο, σύμφωνα με τη μελέτη της Γενικής Διεύθυνση Υ.ΛΙ.Κ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών. Το έργο αυτό θα αντιμετωπίσει ολιστικά το πρόβλημα της διάβρωσης στην περιοχή, προστατεύοντας τους πολίτες από μελλοντικούς κινδύνους και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των τοπικών υποδομών».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Χανίων: Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

otavoice

Με θλίψη αποχαιρέτησε το Χαλάνδρι τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ, Σπύρο Κάζο

otavoice

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: «Όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά

otavoice

Κ. Νικολάκου: «Λίμνη Τάκα – Όχι άλλα ψέματα»!

otavoice

Κοζάνη-Γ. Κοκκαλιάρης: «Τον Νοέμβριο η μελέτη του ΕΚΕΤΑ για το Eco Θέρμανση»

otavoice

Κάλεσμα συμμετοχής στο θεατρικό εργαστήρι απευθύνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

otavoice