OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας για εκλογές ΔΟΕ: Δεν έχουμε Costa Navarino, έχουμε χιλιάδες χρόνια αυτό που δεν υπάρχει πουθενά

Έντονες και απολύτως δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις στην Ηλεία και ιδιαίτερα στην γεννέτειρα του Ολυμπιακού Ιδεώδους την Αρχαία Ολυμπία, από την πρωτοφανή απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να διεξαχθούν οι αρχιερεσίες για την ανάδειξη του Προέδρου της, στο πολυτελές αλλά εκτός κλίματος σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Μεσσηνία.

Η ΔΟΕ γυρίζει προκλητικά την πλάτη στην Αρχαία Ολυμπία, που προφανώς την χρησιμοποιεί κάθε 4 χρόνια για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, έτσι ώστε να δικαιολογήσει την ύπαρξη της και δυστυχώς συμπεριφέρεται με όρους τζετ σετ και χόλιγουντ.

Την αντίθεση του εξέφρασε με δήλωση του ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρει:

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις διεργασίες εντός και εκτός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ασφαλώς συμφωνούμε με την αρχική άποψη του κ. Σπύρου Καπράλου, προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ότι πρέπει να διοργανωθούν αυτές οι εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμηθούν όλοι από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν από 2800 χρόνια.

Ο σεβασμός στην Ιστορία και την προσφορά του κάθε τόπου και του κάθε λαού είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα εμπρός.

Ίσως ο τόπος μας να μην έχει τις ανέσεις του Costa Navarino, έχει όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτό που δεν υπάρχει πουθενά αλλού⸱ την αύρα του Ωραίου, του Μεγάλου, του Αληθινού και αυτονόητα πρέπει να φιλοξενήσει αυτές τις εκλογές.

Αυτό, με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε και να το διαφυλάξουμε!

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

*Παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα έκαναν ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ζητώντας οι αρχιερεσίες να γίνουν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Νίκος Κοροβέσης.

Σχετικά Άρθρα

Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ: “Ενδεχομένως διανύουμε την χρονιά επιδημίας ιού του Δυτικού Νείλου”

otavoice

ΠΚΜ: Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

otavoice

Αδελφοποιήθηκαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γερακαριού και Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας

otavoice

Δ. Χανίων: Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

otavoice

Με θλίψη αποχαιρέτησε το Χαλάνδρι τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ, Σπύρο Κάζο

otavoice

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: «Όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά

otavoice