OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στ. Αγγελούδης: Ξεκινάει ο θεσμός του αντιδημάρχου υπηρεσίας – Προτάσσουμε την ασφάλεια των πολιτών

Στα «μέτωπα» που άνοιξε από την αρχή της θητείας η διοίκησή του, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και στους στόχους που θέτει για το επόμενο διάστημα, αναφορικά με την καθαριότητα, το πράσινο, τον δημόσιο χώρο, το κυκλοφοριακό και τη σχολική στέγη, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, το μεσημέρι, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης, αποτέλεσε «στρατηγική μας να ανοιχτούν όλα τα θέματα χωρίς να κρυφτούμε πίσω από τα προβλήματα, ώστε να δρομολογούμε βήμα βήμα την επίλυσή τους». Πρόσθεσε, δε, πως η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου σε αυτή την πρώτη θητεία θα αποτελέσει την «κορωνίδα των στόχων» της διοίκησής του.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις Κανονιστικές αποφάσεις για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και τα τραπεζοκαθίσματα και επισήμανε πως το επόμενο διάστημα ακολουθούν άλλες δύο Κανονιστικές για την ομαλή λειτουργία του παραλιακού μετώπου και τους κανόνες ασφαλείας και κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών.

Μίλησε ακόμη για τις ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις που έγιναν στην πόλη, την τοποθέτηση και λειτουργία δημόσιων βρυσών ώστε οι περιπατητές να έχουν πρόσβαση σε πρόσιμο νερό, την επαναλειτουργία (από ιδιώτη) των δημόσιων τουαλετών, αλλά και τη «μάχη» κατά της μουτζούρας και του άναρχου γκράφιτι.

Χάρτης της Θεσσαλονίκης με όλα τα νέα δέντρα – Ξεκινά ο νέος θεσμός του αντιδημάρχου Υπηρεσίας

Ο κ. Αγγελούδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρασίνισμα της πόλης, λέγοντας πως στις αρχές Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί όλο το πρόγραμμα δενδροφύτευσης με έναν χάρτη που θα έχει με την παραμικρή λεπτομέρεια την τοποθέτηση των δέντρων. «Μας ενδιαφέρει πολύ το πράσινο», τόνισε ο δήμαρχος.

Για την κοινωνική πολιτική είπε πως «γίνεται σπουδαία δουλειά», με τη δημιουργία νέων δομών που θα εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα, ενώ για τη σχολική στέγη ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα η αποκατάσταση των λυόμενων σχολείων που τοποθετήθηκαν στην πόλη μετά το σεισμό του 1978.

Ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του «Αντιδημάρχου Υπηρεσίας», που θα δέχεται τις απογευματινές ώρες τους πολίτες στο δημαρχείο ώστε να καταγράφονται τα παράπονά τους. Καθημερινά και άλλος αντιδήμαρχος θα συζητά με τον κόσμο, θα παρακολουθεί τη διαδικασία εξέλιξης των αιτημάτων και θα επικοινωνεί εκ νέου με τον δημότη. Η έναρξη του θεσμού υπολογίζεται πως θα γίνει από τις 15 Σεπτεμβρίου. «Θέλουμε να φτάνει η φωνή των πολιτών σε εμάς και να διορθωνόμαστε στην πορεία», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.

Ειδικό σχέδιο καθαριότητας για την περίοδο της ΔΕΘ – Τα αιτήματα προς τον πρωθυπουργό

Για την περίοδο της 88ης ΔΕΘ, ο κ. Αγγελούδης είπε ότι θα υπάρξει ένα «ειδικό σχέδιο» για την καθαριότητα της πόλης με αποκομιδή των απορριμμάτων τρεις φορές κατά τη διάρκεια του 24ωρου και με νυχτερινό πλύσιμο δρόμων και πάρκων.

Για τα αιτήματα του δήμου προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφτεί το πρώτο Σαββατοκύριακο τη ΔΕΘ, ο δήμαρχος είπε πως «θα ήταν παράλογο εάν δεν υπήρχαν αιτήματα», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σχολική στέγη και το κυκλοφοριακό.

Ειδικά, για το θέμα του μποτιλιαρίσματος, εξαιτίας και των έργων του flyover, συμπλήρωσε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν 800 – 1.000 νέες θέσεις που θα παραδοθούν προς τους πολίτες για να πάρουν «ανάσα» από τον πονοκέφαλο του παρκαρίσματος.

Τέλος, όσον αφορά τα ογκώδη αντικείμενα που πετούν ανεξέλεγκτα πολίτες στα πεζοδρόμια είπε πως θα εισηγηθεί να δεκαπλασιαστεί το πρόστιμο προς τους παραβάτες και από 500 ευρώ που είναι σήμερα να αυξηθεί στις 5.000 ευρώ. Για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας Καθαριότητας ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των πράσινων και μπλε κάδων θα γίνεται από τους υπαλλήλους του δήμου και δεν θα μπει ιδιώτης παρά μόνο για το σάρωμα και το πλύσιμο των δρόμων καθώς ο δήμος δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και κυρίως των παιδιών της Θεσσαλονίκης, που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές της πόλης, αναφέρθηκε επίσης ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

«Προτάσσουμε πρώτα την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων. Το τελευταίο καιρό ήρθαν στη δημοσιότητα δυσάρεστα γεγονότα. Βασικό πρόταγμα μιας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι, εκτός από τη βιωσιμότητα των κατοίκων και η ασφάλεια τους. Εδώ και μέρες δόθηκε εντολή προς την αρμόδια αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων ώστε οι 65 παιδικές χαρές να ελέγχονται καθημερινά», είπε ο κ. Αγγελούδης.

Πρόσθεσε, δε, πως η εντολή που δόθηκε στα επιχειρησιακά στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης είναι στο τέλος της ημέρας και προτού κλειδωθούν οι παιδικές αρχές να ελέγχονται όλα τα παιχνίδια και τα όργανα που υπάρχουν εντός των χώρων. «Να ελέγχονται όλα ώστε να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει κάποια αστοχία. Εάν υπάρξει κάτι τέτοιο και μέχρι να γίνει αποκατάσταση ή αντικατάσταση των παιχνιδιών η παιδική χαρά θα παύει να λειτουργεί», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice