OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

«Χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ ο Δήμος Ήλιδας για τις ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία – Άμεσα τα αντανακλαστικά Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιών»

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών από τις καταστροφικές φωτιές του Ιουνίου στην περιοχή της Πηνείας, ο Δήμος Ήλιδας κατάφερε να χρηματοδοτηθεί με 300.000 ευρώ από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αποκατάσταση ζημιών σε βασικές υποδομές από τις φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση είναι μέσω του ειδικού προγράμματος, με τίτλο: «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ – ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ», με το Δήμο Ήλιδας και τις υπηρεσίες του να ενεργούν σε πρώτο χρόνο και να καταφέρνουν να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης:

«Η Δημοτική αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Πηνεία της 21ης και της 22ας Ιουνίου 2024.
Καταφέραμε και καταγράψαμε άμεσα τις ζημιές, αποστέλλοντας το σύνολο των προβλημάτων στα συναρμόδια υπουργεία, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βεβαίως, δεν μείναμε μόνο εκεί. Οι προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα ήταν εντατικές με παρεμβάσεις μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το χρόνο και να ενταχθούμε σε πρώτο στάδιο στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις.

Τελικά καταφέραμε, αν και τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια, να εντάξουμε το ένα κομμάτι του αιτήματός μας, που αφορά σε βασικές υποδομές των πληγεισών περιοχών.
Αρωγό στην όλη προσπάθεια που καταβάλλαμε, είχαμε και τον συντοπίτη μας υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε για την συμπαράστασή τους και όλες τις ενέργειές του.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν λύνει όλα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η φωτιά, όμως οι πληγέντες της Πηνείας θα δουν άμεσα τα πρώτα έργα στην περιοχή τους.

Οι προσπάθειές μας δεν τελειώνουν εδώ, αφού συνεχίζουμε ως Δήμος Ήλιδας να διεκδικούμε κι άλλες χρηματοδοτήσεις, για να επιστρέψουν οι υποδομές της πληγείσας περιοχής στην κατάσταση που ήταν πριν την καταστροφή».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Απειλήθηκα να προσέχω» – «Εγώ που έχασα 22χρονο παιδί δεν θα τους έκλεινα;»

otavoice

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice