OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς»

Η Κάμαλα Χάρις είναι και επίσημα η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, καθώς αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που είχε πάρει το άτυπο χρίσμα από τον Τζο Μπάιντεν, με την ομιλία της κλείνει το συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στο στο Σικάγο.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

“Υπόσχομαι να γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς” δήλωσε η Κάμαλα Χάρις και τόνισε ότι «είναι μια ευκαιρία να χαράξουμε έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Όχι ως μέλη ενός κόμματος ή μιας παράταξης, αλλά ως Αμερικανοί».

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό».

Η πρώτη μαύρη γυναίκα με το προεδρικό χρίσμα ενός μεγάλου κόμματος, η Χάρις έχει ξεσηκώσει τους υποστηρικτές της στον απόηχο της απόφασης-σοκ του 81χρονου προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα πριν από έναν μήνα. Ένωσε γρήγορα το κόμμα, εξαφάνισε το προβάδισμα του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις και συγκέντρωσε συγκλονιστικά ποσά.

Οι σύνεδροι χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν ώρες πριν από την ομιλία της.

Επίσης κατά την ομιλίας της δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και στην Ουκρανία, εάν γίνει πρόεδρος.

Η Κάμαλα Χάρις έκλεισε την ομιλία της στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών καλώντας τους Αμερικανούς να απορρίψουν τις πολιτικές διχόνοιες, ενώ προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ.

Πηγές: Associated Press, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ναυάγιο στη Σικελία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας»

otavoice

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

otavoice

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί σε κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ

otavoice

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για να διορίσει νέο πρωθυπουργό

otavoice

TASS: Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

otavoice

Μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας- Το Ισραήλ στις συνομιλίες στο Κάιρο

otavoice