OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από τη Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης πριν μερικές ημέρες αφήνοντας συγκλονισμένη την περιοχή.

Την ώρα που ο πατέρας του Γιάννη έκανε αυτοψία στον χώρο όπου σκοτώθηκε ο γιος του, ζητώντας δικαίωση για την οικογένεια, και ότι «η αμέλεια έφερε το θάνατο», ένας εργαζόμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, αποκάλυψε όσα γινόντουσαν στην επιχείρηση.

«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»

Όπως είπε στο Mega ο πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ, «τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί. Και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «για να χειριστείς ένα μηχάνημα, μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά, πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας».

«Μόνο εγώ είχα πιστοποίηση»

«Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα πόσοι εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, εκείνος είπε; «Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα. Ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ, και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό επικίνδυνα».

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις αυτόπτων μαρτύρων για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι μετά από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου. Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε στο Mega ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί τραυματίστηκε παίζοντας στις σκουριασμένες μηχανές του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δε μπορούσε να σταματήσει. Με την “μπαλαρίνα” κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», τόνισε.

Οι εγκαταστάσεις έκρυβαν παγίδες και τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα, καταγγέλλουν γονείς παιδιών που είχαν επισκεφτεί το λούνα παρκ.

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», είπε στο Mega ένας γονέας.

Παμπάλαια τα μηχανήματα του λούνα παρκ του τρόμου

Τα περισσότερα μηχανήματα ήταν 15ετίας, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο δεκάδες παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανήματα ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, ενώ ο χρόνος και η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις ρήμαζε τον ήδη παλαιό στόλο των παιχνιδιών. Γονείς καταγγέλλουν πως τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

Όπως αποκάλυψε γονέας στο Mega, «δυο, τρεις μέρες πριν ήμουν εκεί πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στον χώρο και μπορεί να το καταλάβει με μια στοιχειώδη αντίληψη και λογική καταλαβαίνει ότι τα μηχανήματα είναι παλαιά περασμένων δεκαετιών, βλέπει το πως έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και καταλαβαίνει ότι είναι το ελάχιστο και το πιο ελαφρύ που μπορώ να πω ότι είναι πλημμελώς τοποθετημένα και συντηρημένα».

«Έμπαινε το ερώτημα στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν πολλές φορές. Ήταν εάν αυτό είχε ελεγχθεί από κάποιον, εάν έχει πάρει μια πιστοποίηση. Γενικά ήταν μια κατάσταση χύμα, δεν συνάδει αυτό που έβλεπε κάποιος με το σημείο εκείνο και την επισκεψιμότητα», πρόσθεσε.

Ντοκουμέντα από την άθλια κατάσταση των παιχνιδιών

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το λούνα παρκ του τρόμου, φανερώνει την πολύ κακή κατάσταση και την ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων, ειδικά του Crazy Dance, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης.

Οι κατασκευές ήταν ετοιμόρροπες, με βίδες να λείπουν, σκουριασμένα εξαρτήματα, μεγάλες φθορές, σαπισμένα σίδερα και λαμαρίνες.

Ο δήμος Κασσάνδρας, τυχαία, έστειλε το έγγραφο της παράβασης την ημέρα της τραγωδίας – Σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα

Να προσθέσουμε ότι η  επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί στις 15 Μαϊου χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος από τον δήμο Κασσάνδρας. Στις 7 Ιουλίου η αστυνομία διενεργεί έλεγχο όπου διαπιστώνει την στέρηση γνωστοποίησης και στις 9 Ιουλίου ενημερώνει με έγγραφό της τον δήμο.

Όλως τυχαίως στις 19 Αυγούστου ημέρα θανάτου του 19χρονου ο δήμος Κασσάνδρας στέλνει στον ιδιοκτήτη του λούνα πάρκ το πρώτο έγγραφο που τον ενημερώνει για την βεβαίωση παράβασης λειτουργίας χωρίς γνωστοποίηση. Σύμπτωση ή εστάλει για να αποφύγουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Είναι τραγικό και εξοργιστικό την ώρα που το 19χρονο παλικάρι κείτονταν νεκρό, κάποιοι στο δήμο Κασσάνδρας προσπαθούσαν να καλύψουν την εγκληματική τους αδράνεια.

Μεγάλη είναι η συζήτηση και για την ευθύνη της δημοτικής αρχής. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τη Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να απαντήσει εγγράφως, να απαντήσει δηλαδή ποιο ήταν το περιστατικό και ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε, μέχρι και σήμερα πριν να γίνει αυτό.

Αφού δοθεί αυτό το έγγραφο τότε θα κληθεί πιθανότατα σε απολογία τη Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μου ξεφύγουν, κανείς εκτός κάδρου… θα χάσουν τον ύπνο τους»

otavoice

Άρχισαν σε επτά χώρες οι δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

otavoice

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Nεκρός αλλοδαπός

otavoice