OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Θαλασσινές Ημέρες»: Η Κόρινθος στρέφει ξανά το πρόσωπο στη θάλασσα

Το πρόγραμμα των πρώτων «Θαλασσινών Ημερών», αλλά και οι στόχοι που θέλει να πετύχει ο Δήμος Κορινθίων μέσα από την διοργάνωσή τους αποκαλύφτηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη συνέντευξη παραχώρησαν από κοινού οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού, Δήμητρα Τσουλουχά, και Πολιτισμού, Παναγιώτης Λαμπρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων, Σωτήρης Παπαδημητρίου, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, Ευαγγελία
Κελαθανασίου.

Όπως αποκαλύφτηκε στη συνέντευξη, ο Δήμος έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που έχει στην καρδιά του την θάλασσα. Ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 31 Αυγούστου, με δράσεις και εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης.

Με τις «Θαλασσινές Ημέρες» ο Δήμος θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για αυτό που χρόνια συζητάμε, ακόμα και στις παρέες μας: Να στρέψουμε το πρόσωπο της πόλης στην θάλασσα.

Να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο την βλέπουν, πρώτα οι κάτοικοι, και μετά οι επισκέπτες. Και να αναδείξουμε τον δυναμισμό της Κορίνθου, να τις αποδώσουμε πάλι ένα από τα βασικά στοιχεία που την έκαναν «ου παντός πλειν»: τον ανοιχτό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-Δευτέρα 26/8 Τελετή Έναρξης: Δίπλα στη θάλασσα θα παρακολουθήσουμε δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες: τον κορίνθιο κλασικό κιθαρίστα, Δημήτρη Σουκαρά, και τον παγκοσμίου φήμης σολίστα του Bandoneon και του Accordion, Mario Stefano Pietrodarchi, σε ένα πρόγραμμα που θα μας μεταφέρει σε υπέροχες στιγμές του διεθνούς κινηματογράφου.

-Τρίτη 27/8, συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη: Κάτω από τα φώτα της πλατείας του Φλοίσβου θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα απολαύσουμε τον πληθωρικό καλλιτέχνη, σε μία ακόμα μοναδική συναυλία του φετινού  καλοκαιριού.

-Τετάρτη 28/8, Γιορτή Σαρδέλας: Σε συνεργασία με επαγγελματίες της ιχθυαγοράς και της εστίασης θα
διοργανώσουμε τη γιορτή της σαρδέλας. Γευσιγνωσία με θαλασσινούς μεζέδες, σε μια ατμόσφαιρα άκρως εορταστική, με μουσική και τραγούδια.

-Πέμπτη 29/8, θαλασσινά χορευτικά προγράμματα: η κορινθιακή λέσχη χορού του Πάνου Χαλκιά υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει με ένα άκρως …θαλασσινό πρόγραμμα. Η ομάδα του θα μας παρουσιάσει τις «Θαλασσιές Χάντρες».

-Παρασκευή 30/8, «Λευκή Νύχτα»: Οι «Θαλασσινές Ημέρες» συναντούν την «Λευκή Νύχτα» και οι έμποροι της Κορίνθου συμμετέχουν κι αυτοί πραγματοποιώντας την δική τους γιορτή, με εκπτώσεις και προσφορές στα καταστήματα και μουσική από DJ και ορχήστρες στις γωνιές του εμπορικού κέντρου. Στον Φλοίσβο οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν με τον καραγκιόζη Πλοίαρχο.

-Σάββατο 31/8 Τελετή Λήξης: Οι «Θαλασσινές Ημέρες» τελειώνουν με ένα μεγάλο γλέντι, στον Φλοίσβο, στο οποίο κυρίαρχη θέση θα έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου μας, που θα ανοίξουν έναν τεράστιο κύκλο για να χορέψουμε μπάλο, ικαριώτικα, σούστες και όλα τα αγαπημένα μας
νησιώτικα.

«Φιλοδοξία μας είναι οι «Θαλασσινές Ημέρες» να γίνουν θεσμός. Να εξελίσσονται, να γίνονται εκδηλώσεις χαράς, πολιτισμού και προβολής του τόπου μας και προσέλκυσης επισκεπτών», είπε
χαρακτηριστικά, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμητρα Τσουλουχά, η οποία στην συνέχεια περιέγραψε το πρόγραμμα.

Όπως είδαμε οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι κυρίαρχο στοιχείο του προγράμματος, οπότε σημαντική ήταν και η άποψη που κατέθεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Λαμπρινός:
«Ανοίγονται άλλοι δρόμοι για την πόλη μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις. Εμείς ως τμήμα πολιτισμού συμμετέχουμε με την διοργάνωση της συναυλίας του Πάνου Μουζουράκη, όπως κάναμε όλο το καλοκαίρι με ποιοτικές εκδηλώσεις σε όλα τα όρια του Δήμου μας…».

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο του Φλοίσβου και έτσι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ως αμφιτρύωνας των εκδηλώσεων, είχε να πει ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που θα αναδεικνύουν το λιμάνι της Κορίνθου. Η πόλη μας ήταν συνδεδεμένη με την θάλασσα από την αρχαιότητα, χάρη σε αυτήν είχε μεγάλη ναυτική και οικονομική δύναμη. Η εικόνα του λιμανιού θα αλλάξει σύντομα σε σχέση με αυτή που είναι σήμερα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου κατάλαβε από την πρώτη στιγμή την σημασία που θα έχει αυτή η διοργάνωση και για την ίδια την εμπορική κοινότητα της πόλης και γι αυτό ενέταξε την «Λευκή Νύχτα», που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Η πρόεδρος του ΕΣΚ, Ευαγγελία Κελαθανασίου, συμπλήρωσε ότι «τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά έως αργά, με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Επίσης οι επιχειρήσεις της εστίασης θα προσφέρουν δωρεάν προϊόντα με την επίδειξη μιας απόδειξης αγοράς από καταστήματα της πόλης. Αξίζει τον κόπο να κατέβουν οι Κορίνθιοι στο κέντρο της πόλης να συνδυάσουν αγορές και διασκέδαση…».

Σχετικά Άρθρα

Στην Σκιάθο με την δημοτική αρχή ο ΓΓ Μ. Γραφάκος για θέματα διαχείρισης αστικών λυμάτων

otavoice

Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους

otavoice

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή 601 Α.Τ. Π. στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ. Αιγιαλείας: Φεστιβάλ «Οινοξένεια 2024: Αμπελώνες Γέφυρες»- Με τέχνη και εκλεκτό κρασί

otavoice

Συνεδριάζει στις 27/8 η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων – Τα θέματα

otavoice

Δήμος Σουφλίου: Ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου Ύδρευσης ξεκινά

otavoice