OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στην Σκιάθο με την δημοτική αρχή ο ΓΓ Μ. Γραφάκος για θέματα διαχείρισης αστικών λυμάτων

Στη Σκιάθο βρίσκεται από σήμερα και θα παραμείνει μέχρι αύριο, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρησης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Θεοδωρή Τζούμα και τους συνεργάτες του. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στις δύο Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων του νησιού και στο κεντρικό υδραγωγείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Γραφάκος, καταγράψαμε τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα από την κακοκαιρία Daniel, εν όψει της σχετικής πρόσκλησης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ που θα βγει για τους Δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν.

Επίσης διαμορφώνουμε και ολοκληρώνουμε τον ολιστικό σχεδιασμό για τη μακροπρόθεσμη κάλυψη όλων των αναγκών για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων στο νησί.

Αύριο θα συζητήσουμε και θα δω από κοντά τα προβλήματα της διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού, με δεδομένη την επικείμενη πρωτοβουλία στήριξης των νησιωτικών δήμων κάτω των 10.000 κατοίκων που δρομολογούμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά και τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων που θα κατασκευασθεί στο νησί, καταλήγει σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ.

Σχετικά Άρθρα

«Θαλασσινές Ημέρες»: Η Κόρινθος στρέφει ξανά το πρόσωπο στη θάλασσα

otavoice

Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους

otavoice

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή 601 Α.Τ. Π. στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ. Αιγιαλείας: Φεστιβάλ «Οινοξένεια 2024: Αμπελώνες Γέφυρες»- Με τέχνη και εκλεκτό κρασί

otavoice

Συνεδριάζει στις 27/8 η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων – Τα θέματα

otavoice

Δήμος Σουφλίου: Ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου Ύδρευσης ξεκινά

otavoice