OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ηλίδας με τον Υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο

«Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση Χρ. Χριστοδουλόπουλου με Α. Νικολακόπουλο στα γραφεία του Δήμου Ήλιδας – Δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων»

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση εργασίας εντός του Δήμου Ήλιδας είχαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα, στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, παρουσία του συνόλου των αντιδημάρχων.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε στον κύριο Νικολακόπουλο υπόμνημα εννέα σημείων, με όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με τη συζήτηση όμως να περιστρέφεται και σε πολλά ακόμα θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους εννέα άξονες προτεραιοτήτων και διεκδικήσεων κυρίαρχο ρόλο έχει ο περιφερειακός δρόμος που θα συνδέει τον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου με την υφιστάμενη Εθνική Οδό, αλλά και ο κόμβος σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με την Αμαλιάδα, όπου σήμερα παραμένουν στον αέρα, αφού το έργο δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να προβλέπονται οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για απαλλοτριώσεις και συνοδά έργα.

Το υπόμνημα περιείχε -επίσης- θέματα όπως, αυτό της δυνατότητας δημιουργίας παραλιακού δρόμου μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης αφού υπάρχουν ώριμες μελέτες για κάποια από τα σημεία, της έλλειψης Δημοτικού Μεγάρου αφού σε μικρό διάστημα ο Δήμος δεν θα διαθέτει έδρα και αυτό διότι το Λαζαράκειο είναι κλειστό από το Φθινόπωρο του 2021 και το Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο προσωρινά στεγάζεται, αναμένεται να κλείσει για να προχωρήσει το δεύτερο στάδιο της δημιουργίας διοικητηρίου.

Επιπλέον, τέθηκαν και πάγια ζητήματα, όπως, αυτό της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Αμαλιάδας το οποίο υπολειτουργεί μετά την πανδημία, της κατάργησης της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2022 γεγονός που άφησε την Αμαλιάδα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη, της ανάδειξης και τουριστικής προβολής της Αρχαίας Ήλιδας, αλλά και φλέγοντα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο του, τέθηκε στο κύριο Νικολακόπουλο το θέμα της μεταστέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών και τις Πυροσβεστικής Αμαλιάδας σε σύγχρονες υποδομές, δίνοντας στο υπόμνημα και συγκεκριμένες λύσεις, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση που παρατηρείται σε ένστολο προσωπικό.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ήλιδας και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσαν αμέσως μετά την συνάντησή τους:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – Δήμαρχος Ήλιδας:

«Είναι σα να επιστρέφει στο σπίτι του, γιατί με τον υπουργό μας ξεκινήσαμε μαζί το 2014, όπου είχαμε μία άριστη συνεργασία, την οποία τη συνεχίζουμε και σήμερα, από τη θέση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Ανδρέας και από τη θέση του Δημάρχου εγώ. Του θέσαμε κι επίσημα στο γραφείο τα σοβαρότερα ζητήματα του Δήμου μας. Του έδωσα υπόμνημα με όλα αυτά τα θέματα, με την συνάντησή μας να διεξάγεται σε πολύ καλό κλίμα. Έτσι θα συνεχίσουμε και σε δεύτερο χρόνο στο γραφείο του στην Αθήνα. Πρέπει να πούμε ότι ήδη έχουμε συναντηθεί ανεπίσημα, όπως και επίσημα στο υπουργείο πολλές φορές και είναι γνώστης του συνόλου των ζητημάτων που μας απασχολούν. Δόθηκε μια αμοιβαία υπόσχεση ανάμεσά μας, ενώπιων των αντιδημάρχων του Δήμου Ήλιδας ότι αυτή η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου μας. Άλλωστε, είναι δεδομένη η αγάπη του Ανδρέα για την περιοχή μας. Περιμένουμε και ευελπιστούμε ότι έχεις πολλά να δώσεις ακόμα στην πολιτική και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθείς αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη του Δήμου μας, με δεδομένο πλέον και την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Σε λίγους μήνες θα συζητάμε με άλλα δεδομένα, αφού η Ηλεία αναμένεται να γίνει τόπος προορισμού και πρέπει όλοι εμείς να εντατικοποιήσουμε τις ενέργειές μας, ούτως ώστε να ετοιμάσουμε τις απαραίτητες υποδομές για να υποδεχτούμε αι επενδυτές και καινούρια έργα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και το ιστορικό φορτίο της περιοχής μας. Η Ηλεία, αυτός ο ιερός και ευλογημένος τόπος, μπορεί και πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει και κατείχε σύμφωνα με την ιστορία της, κατά την αρχαιότητα».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη:

«Βρέθηκα με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση, στο Δήμο Ήλιδας, συνεργαζόμενος με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Όλοι γνωρίζουν ότι ξεκίνησα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας , όπου με τον δήμαρχο είχαμε από κοινού συνεργασία, αγωνιζόμενοι για πολλά προβλήματα που ακόμα και σήμερα απασχολούν την περιοχή, έχοντας όμως αντιμετωπίσει αρκετά από αυτά. Μπορεί σήμερα να επισκέφθηκα επίσημα για πρώτη φορά το Δήμο, όμως η συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα και όσο ο Δήμαρχο έχει αναλάβει τα καθήκοντά του είναι στενή. Έχουμε ασχοληθεί με πολλά ζητήματα, όπως το πιο πρόσφατο που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία χρηματοδότηση για να επουλώσουμε τις πληγές στις υποδομές από την πυρκαγιά του Ιουνίου. Έχουμε εξασφαλίσει χρήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε θέματα Πολιτικής Προστασίας, που είναι από μόνο του ένα μεγάλο ζήτημα. Επίσης, συζητήσαμε και τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μετά την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, ένα αίτημα που από πολλά χρόνια αγωνιζόμασταν. Πλέον, γίνεται πραγματικότητα, όμως θα πρέπει να δούμε και επί μέρους θέματα, όπως τη διασύνδεση της Αμαλιάδας με τον νέο δρόμο και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όπου προσδοκούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές προϋποθέσεις -μέσω του Ειδικού Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού-, αλλά και να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε και τα άλλα μεγάλα έργα. Συζητήσαμε και για πάγια προβλήματα, όπως είναι αυτά του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, συζητήσαμε για την αστυνόμευση της περιοχής, την τροχαία αστυνόμευση που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μπορεί να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα, μετά και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, στο να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα του πολίτη. Επιπλέον, συζητήσαμε για την ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας, η οποία μπορεί να γίνεται σε συνδυασμό και παράλληλα με την Αρχαία Ολυμπία. Αυτή τις ημέρες υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, σε σχέση με το που θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Και εδώ μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετυχαίνουμε πράγμα και έχουν όλοι ενώσει τις φωνές μας. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η Αρχαία Ήλιδα, η οποία άλλωστε είναι από τις πόλεις που δίνουν τον όρκο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει τέτοιες ημέρες, που υπάρχουν σοβαρές πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα, ακόμα ποιο εντατικά και είμαι βέβαιος ότι θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα».

Σχετικά Άρθρα

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στηρίζει την πρωτοβουλία «Μαζί για το Σχολείο»

otavoice

Έναρξη του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2024 την Παρασκευή 30 Αυγούστου

otavoice

Το LOUX GNC 3on3, ξεκινά σήμερα στην Καλαμπάκα

otavoice

Π. Τατούλης για ποιητή Ηλ. Σιμόπουλο: Είμαστε υπερήφανοι που κατάγεται από τον τόπο μας

otavoice

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλευρό των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας

otavoice