OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λουκέτο σε έξι Beach Bar αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου

Στην ανάκληση αδειών λειτουργίας έξι (6) γνωστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Beach Bar) στη Ρόδο, εν μέσω τουριστικής σεζόν, προχώρησε χθες η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε πλάτες σε παρανομίες, όταν μάλιστα οι επιχειρηματίες δεν δείχνουν καμία διάθεση συμμόρφωσης» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, σημειώνοντας ότι δεν σκοπεύει να βρεθεί υπόλογος για παράβαση καθήκοντος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Ο προηγούμενος δήμαρχος ακόμα καταθέτει στα δικαστήρια. Δεν σκοπεύω να είμαι ο επόμενος δήμαρχος που θα καταθέτει» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας στους επιχειρηματίες «συμμορφωθείτε για να πάμε στην επόμενη ημέρα. Να συνεχίσετε να επιχειρείτε εσείς και εμείς να διοικούμε».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Χαλκιάς, σημείωσε ότι δόθηκε απεριόριστη περίοδο χάριτος στους επιχειρηματίες, ωστόσο αυτοί δεν έδειξαν καμία διάθεση συμμόρφωσης με τις υποδείξεις των υπηρεσιών, προκειμένου να θεραπεύσουν ή αποκαταστήσουν τις αυθαιρεσίες που βεβαιώθηκαν.

«Ρισκάρουμε και τρενάρουμε τις υποθέσεις αυτές από τον περασμένο Μάϊο, σκεπτόμενοι ότι υπάρχουν διακόσιοι εργαζόμενοι. Εξαντλήθηκε κάθε χρονικό περιθώριο» είπε.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, καθώς τα μέλη της μειοψηφίας δήλωσαν «παρών».

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε αποδεκτά αιτήματα για αναβολή της εξέτασης, σε περιπτώσεις που απουσίαζαν οι δικηγόροι των επιχειρηματιών.

Από τις 18 περιπτώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξετάστηκαν χθες, για τις 6 ελήφθη η απόφαση ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας τους ή διακοπής της λειτουργίας τους, για 7 περιπτώσεις αποφασίστηκε η μη διακοπή λειτουργίας τους και για 5 δόθηκε αναβολή για να συμμορφωθούν και να επανεξεταστούν σε άλλη συνεδρίαση.

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στηρίζει την πρωτοβουλία «Μαζί για το Σχολείο»

otavoice

Έναρξη του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2024 την Παρασκευή 30 Αυγούστου

otavoice

Το LOUX GNC 3on3, ξεκινά σήμερα στην Καλαμπάκα

otavoice