OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Προσωπικότητες που ανέδειξαν τον πολιτισμό του Πόντου τιμώνται στα «Καλούσεια 2024»

Προσωπικότητες οι οποίες με το έργο τους ανέδειξαν τον ποντιακό πολιτισμό τιμώνται στα «Καλούσεια 2024», την εκδήλωση που φέτος πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά προς τιμή του σπουδαίου
Πόντιου χορευτή, Νίκου Καλούση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024, στις 20.30, στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Νίκος Καλούσης ήταν ο καλύτερος Πόντιος χορευτής της πρώτης γενιάς προσφύγων που ήρθαν από τον Πόντο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κορυφαίος χορευτής μύησε στον ποντιακό χορό τους νέους του Ωραιοκάστρου και τους δίδαξε με αγάπη την τέχνη του χορού των προγόνων τους.

Στα φετινά «Καλούσεια 2024», που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα τιμώμενα πρόσωπα είναι ο Μιχάλης Καλιοντζίδης (λύρα), τα μέλη της οικογένεια Παυλίδη: Λάμπος Παυλίδης (κλαρίνο), Δημήτρης Παυλίδης-υιός (κλαρίνο) και Νίκος Παυλίδης-υιός (νταούλι), ο οποίος θα παραλάβει την τιμητική πλακέτα, καθώς είναι ο μόνος από τους τρεις που βρίσκεται εν ζωή. Τέλος, τιμάται ο Δημήτρης Κασιμίδης, τ. Κοινοτάρχης, ιδρυτής του Χορευτικού Συγκροτήματος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Την τιμητική πλακέτα θα απονείμει ο Νίκος Σωματαρίδης.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τιμητική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν η ιστορία και η πορεία των τιμωμένων προσώπων με έναν πολυδιάστατο τρόπο, μέσα από σπονδυλωτές
ενότητες βίντεο με διηγήσεις και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους, ενώ εμβόλιμα θα πλαισιώνεται από ζωντανές αφηγήσεις, μουσική και χορό.

Στα «Καλούσεια 2024» συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέξης Παρχαρίδης, Θοδωρής Κοτίδης, Φάνης Κουρουκλίδης (λύρα), Θόδωρος Κεσίδης (κλαρίνο), Χρήστος Φιλιππιάδης (πλήκτρα), Κώστας Ζώης
(νταούλι) και το Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων ΕΠΩΦ. Αφηγήτρια θα είναι η Αγγελική Παμπουκίδου.

Σκηνοθετική επιμέλεια – δημιουργία βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου.

Σχετικά Άρθρα

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στηρίζει την πρωτοβουλία «Μαζί για το Σχολείο»

otavoice

Έναρξη του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2024 την Παρασκευή 30 Αυγούστου

otavoice