OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Τατούλης για ποιητή Ηλ. Σιμόπουλο: Είμαστε υπερήφανοι που κατάγεται από τον τόπο μας

Στην εκδήλωση των Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Ποιητή Ηλία Σιμόπουλου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, παρευρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης χαρακτήρισε τον Αρκά Μεγαλοπολίτη ποιητή Ηλία Σιμόπουλο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ο πρ. Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Ο Ηλίας Σιμόπουλος είναι ο ποιητής της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης, όπου στα έργα του κάνει λόγο για αξίες καθαρά πνευματικές.
Η ωδή του στον ύμνο της Ειρήνης αποτελεί κορυφαίο γεγονός στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ο λόγος του είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος και βαθύτατα πολιτικός ποιητικός λόγος, όπου έχει σημείο αναφοράς την παγκόσμια κοινότητα. Απευθύνεται στον άνθρωπο που αγωνίζεται, που υποφέρει, στην αγωνία του απλού πολίτη, του πολίτη που δίνει και την ίδια του τη ζωή για τις αξίες και τα ανθρώπινα ιδεώδη.

Ήταν ένας πράος, ευγενής άνθρωπος με βαθιά γνώση της Ελληνικής γλώσσας και ο ποιητικός του λόγος στηρίζεται ακριβώς στο αρχέτυπο της Ελληνικής γλώσσας».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι ο Ηλίας Σιμόπουλος παραμένει ο ποιητής της Οικουμένης και πως η παρουσία του είναι διαρκής και διαχρονική.
Είμαστε υπερήφανοι που ο Ηλίας Σιμόπουλος κατάγεται από τον τόπο μας την Αρκαδία και τίμησε με συνέπεια και σεμνότητα το Ελληνικό Έθνος, υπογράμμισε ο πρ. Περιφερειάρχης

Αξίζει να σημειωθεί πως επί Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη, ο Ηλίας Σιμόπουλος είχε τιμηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο με απόφαση του, στήριξε την υποψηφιότητα του για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2011.

Σχετικά Άρθρα

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στηρίζει την πρωτοβουλία «Μαζί για το Σχολείο»

otavoice

Έναρξη του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2024 την Παρασκευή 30 Αυγούστου

otavoice