OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8). Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, οι αρχές συνέλαβαν 15χρονο με την κατηγορία ότι γνώριζε εκ των προτέρων για μοιραία επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

Ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης και έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση κατά ανθρώπων, αλλά αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο καθηγητής φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς

otavoice

Πέθανε η Τζούλια Δημακοπούλου, εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης

otavoice

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Παγγαίο: 14.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι σήμερα

otavoice

Αύριο, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες

otavoice

Σε συναγερμό η Χαβάη: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Χόνε

otavoice

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

otavoice