OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωσία: Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο Μπέλγκοροντ – 5 άμαχοι νεκροί

Ένα νυχτερινό ουκρανικό χτύπημα στη ρωσική μεθοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ που συνορεύει με την Ουκρανία είχε σαν αποτέλεσμα πέντε πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 12 να τραυματιστούν.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram, μεταξύ των τραυματιών από τον βομβαρδισμό της πόλης Ρακιτνόγιε είναι τρία παιδιά.

«Προς μεγάλη μας λύπη, ο εχθρικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε πέντε πολίτες», ανέφερε αρχικά στο Telegram. «Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι», προσέθεσε.

Ένα από τα παιδιά έλαβε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο σημείο του χτυπήματος, ενώ τα άλλα δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με «διάφορα τραύματα από θραύσματα», ανέφερε ακόμα ο Γκλάντκοφ.

Επτά από τα ενήλικα θύματα μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, με τέσσερις από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, συμπλήρωσε.

Το Κίεβο έχει εντείνει τα πλήγματά του εντός του ρωσικού εδάφους τον τελευταίο καιρό, ιδίως μετά την έναρξη χερσαίας επίθεσης στην κοντινή περιοχή του Κουρσκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Γκλάντκοφ κήρυξε στα μέσα Αυγούστου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μπέλγκοροντ εν μέρει λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι στέλνει επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή για να την υπερασπιστεί υπό το φως της εισβολής στο γειτονικό Κουρσκ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Με πληροφορίες από AFP και Reuters

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

otavoice

Ιορδανία: Η Royal Jordanian αναστέλλει τις πτήσεις της στη Βηρυτό

otavoice

Νέα πυρκαγιά στον Όλυμπο, στην περιοχή του Λιτόχωρου – Έντονη ανησυχία

otavoice

Το φάσμα της λειψυδρίας πλανάται πάνω από την Αττική

otavoice

Διαμαρτυρία για τα τροχαία δυστυχήματα στα Χανιά – Έκλεισαν την Εθνική οδό

otavoice

Οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται»

otavoice