OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΙΝ: Προτεραιότητα η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα νησιά και στα Διαπόντια

-Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργου Μάμαλου, με τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων

-Διαβεβαίωση Αντιπεριφερειάρχη προς τους Αντιδημάρχους Οθωνών, Μαθρακίου και Ερείκουσας για την υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει η Περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργου Μάμαλου, με τους Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων (Σπύρο Αργυρό – Μαθρακίου, Αναστάσιο Κασίμη – Οθωνών και Τάσο Αργυρό – Ερείκουσας). Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών, Σπύρος Αργυρός.

Η συζήτηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και περιστράφηκε κυρίως σε θέματα υποδομών, τα οποία έθεσαν οι Αντιδήμαρχοι, καθώς και στην πρόοδο των προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή-διαμόρφωση αθλητικών χώρων και στα τρία νησιά, που είχαν υπογραφεί με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, επισήμανε ότι επανεξετάζονται όλες οι προγραμματικές διότι είχαν διαπιστωθεί λάθη ή παραλείψεις, ενώ όσον αφορά στην προγραμματική για την Ερείκουσα, η απόφαση γι’ αυτήν έχει απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους διότι πάρθηκε σε περίοδο που δεν επιτρεπόταν από τον Νόμο λόγω Εκλογών. Τους διαβεβαίωσε δε, ότι και οι τρεις προγραμματικές θα προχωρήσουν, αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψή τους.

Οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Μάμαλος και Σπύρος Αργυρός, τόνισαν στους τρεις Αντιδημάρχους ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, όσο και το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής, έχουν ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας, μικρών και μεγάλων και στο μέτρο του δυνατού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι αρωγός στις προσπάθειές τους για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν στα Διαπόντια Νησιά.

Σχετικά Άρθρα

Εκτεταμένες φυτεύσεις δένδρων και ανθόφυτων στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

otavoice

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου- Τα μάζευαν με απόχη

otavoice

Δήμαρχος Πύργου: Τα μεγάλα έργα θωράκισης της Ηλείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

otavoice

Έβαλε ποδιά και σέρβιρε γιαπράκια ο Γιώργος Χατζημάρκος, στη Σάλακο

otavoice

Δ. Κοζάνης: Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής(26/8)- Τα θέματα

otavoice

Τρία νέα έργα στην Πάτμο – Συνάντηση Περιφερειάρχη-Δημοτικής Αρχής

otavoice