OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μείωσε 13,19% την ταφή των απορριμμάτων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στους πρωτοπόρους Δήμους στην μείωση της ταφής των απορριμμάτων συγκαταλέγεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης το 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Πιο συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2024 η μείωση στην ταφή των απορριμμάτων έφτασε το ποσοστό του 13,19 % αριθμός που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη σημαντική πρόοδο που υπάρχει και στον συγκεκριμένο τομέα.

Η ταφή των απορριμμάτων είναι ο χειρότερος δυνατός τρόπος διαχείρισης για το περιβάλλον, κάθε κιλό απορριμμάτων που αξιοποιείται αντί να θάβεται έχει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Το πρώτο επτάμηνο του 2024 μειώσαμε την ταφή των απορριμμάτων κατά 13,19%. Το ποσοστό αποτυπώνει την προσπάθεια που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας στους τομείς της αποκομιδής και της ανακύκλωσης.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αυξάνουμε την ανακύκλωση, τη διαλογή στη πηγή, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε αυξήσει κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τις επενδύσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων! Συνεχίζουμε καθημερινά, με το προσωπικό της καθαριότητας να κερδίζουμε τις καθημερινές μάχες».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Παρακολουθούμε στενά και καθημερινά τα στοιχεία των απορριμμάτων του Δήμου μας με έμφαση στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και στη μείωση της ταφής.
Ως τώρα, με τη βοήθεια και τη συνεργασία των κατοίκων και του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε : μια πόλη όμορφη, σύγχρονη, καινοτόμα και φιλική προς όλους».

Η αναδιάρθρωση της καθαριότητας από τις υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την εισαγωγή νέων ρευμάτων ανακύκλωσης (ξεχωριστό ρεύμα για βιοαπόβλητα, ξεχωριστό ρεύμα για χαρτί, ξεχωριστό ρεύμα για ρούχα, ξεχωριστό ρεύμα για μέταλλα, αύξηση κάδων ανακύκλωσης) έχει αναμφίβολα παίξει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση των δεικτών, όμως ο πραγματικός πρωταγωνιστής της αλλαγής αυτής είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας ανακυκλώνουν, βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα όμως είναι η θερμή ανταπόκριση των μαθητών που κυριολεκτικά ηγούνται στις προσπάθειες ανακύκλωσης στα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πύργου: Άμεσα ονοματοδοσία αθλητικού χώρου σε «Εμμανουήλ Καραλής»

otavoice

Ν. Κοροβέσης: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την πανώλη των μηρυκαστικών

otavoice

Ο Χάρης Δούκας στο Καρπενήσι: “Πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση”

otavoice

Εκτεταμένες φυτεύσεις δένδρων και ανθόφυτων στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

otavoice

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου- Τα μάζευαν με απόχη

otavoice

Δήμαρχος Πύργου: Τα μεγάλα έργα θωράκισης της Ηλείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

otavoice