OTA VOICE
Ειδήσεις Εργασιακά Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Πιλοτικά αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα το νέο επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξάνεται η διάρκεια και το ποσό της επιδότησης, καθώς αναμένεται να αποσυνδεθεί από τον κατώτατο μισθό και θα υπολογίζεται πλέον βάσει του μισθού του εργαζόμενου πριν την απόλυσή του. Θα ξεκινάει από μεγαλύτερη αφετηρία και θα βαίνει μειούμενη.

Σύμφωνα με τα σενάρια που είναι στο τραπέζι, ο άνεργος θα παίρνει 70% του μισθού το πρώτο τρίμηνο, 65% το 2ο και στη συνέχεια 55%.

Το νέο μοντέλο επιδόματος δεν θα επηρεάσει τους υφιστάμενους επιδοτούμενους ανέργους αλλά θα ισχύσει για εκείνους που θα βγουν στην ανεργία προς στο τέλος του 2024 ή στις αρχές του 2025 οπότε και αναμένεται να ισχύσουν πιλοτικά οι αλλαγές.

Ανάλογο σύστημα εφαρμόζεται και στην Γαλλία και το Βέλγιο, όπου όμως η επιδότηση διαρκεί τουλάχιστον 18 μήνες, που μπορούν να φτάσουν τους 27 αν ο άνεργος είναι άνω των 55 ετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΔΥΠΑ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 848.602. Από αυτούς, επίδομα ανεργίας λαμβάνουν 139.124, δηλαδή ο ένας στους 6.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Ορλί λόγω «απειλής για βόμβα»

otavoice

Η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις της μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ

otavoice

Νασράλα: Η Χεζμπολάχ στόχευσε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ

otavoice

Έσπασε το «φράγμα» των 6 μέτρων ο Καραλής

otavoice

Μαίνεται για τέταρτη ημέρα η πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε 540 εκατ. δολάρια από δωρεές μόλις σε ένα μήνα

otavoice