OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΝΑ: Προμήθεια εξοπλισμού 2,98 εκατ. ευρώ, των ΑΕΝ Καλύμνου και Σύρου

2,98 εκατ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον σύγχρονο τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου

Με σκοπό την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την ενίσχυση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου, με την προμήθεια σύγχρονου τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού τους, με το ποσό των 2.978.000,00 , με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου» στο πλαίσιο της πρόσκλησης που είχε απευθύνει προς το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την υποβολή προτάσεων έργων.

Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού σε κάθε ακαδημία:

– Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου: Εξοπλισμό εργαστηρίων εφαρμογών φυσικής και μετεωρολογίας καθώς και σύστημα διαδραστικών οθονών και εργαστήριο πολυμέσων.
– Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Καλύμνου: Προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου .
– Α.Ε.Ν. Μηχανικών Καλύμνου: Προσομοιωτή μηχανοστασίου καθώς και εργαστήρια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων πλοίων, ηλεκτρικών μηχανών, ηλεκτρικών κυκλωμάτων, ηλεκτρονικών, ψηφιακών συστημάτων, συστημάτων αυτόματου ελέγχου, τεχνουργείου, βοηθητικών μηχανημάτων, καυσίμων λιπαντικών, ψύξης – κλιματισμού, πολυμέσων, ηλεκτροσυγκολλητηρίου, φλογοχειριστηρίου, μηχανουργείου, CAD-CΑΜ,  εφαρμοστηρίου και σωληνουργείου.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 05/08/2025 και λήξης η 31/12/2026

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.978.000,00 €

Το έργο εντάσσεται στην Προτεραιότητα “Ανάπτυξη και Βελτίωση Κοινωνικών υποδομών” του Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα

ΛΑΣΥ: Αίτημα συζήτησης στο ΠΣ Αττικής για λήψη μέτρων αντιμετώπισης συνεπειών πυρκαγιάς

otavoice

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, είχε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα

otavoice

«Κοινωνικό Φροντιστήριο 2024 -2025», στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, για κομβικά αναπτυξιακά έργα

otavoice

Δ. Πατρέων: Επιτυχής η Γ΄ Περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων

otavoice

ΔΕΥΑΕΛ: Σοβαρή βλάβη σε γεώτρηση στην Τσαριτσάνη

otavoice