OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πατρέων: Επιτυχής η Γ΄ Περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γ’ Περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων, με τις τελετές λήξης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου στα Ροΐτικα και
τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ Αγυιάς.

Στην περίοδο αυτή, σημειώθηκε εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή με πάνω από 300 παιδιά να λαμβάνουν μέρος.

Οι τελετές λήξης περιλάμβαναν μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικά έργα και παιχνίδια, που οι μικροί κατασκηνωτές ετοίμασαν με τη βοήθεια των ομαδαρχών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, με κεντρική θεματολογία τον ελληνικό κινηματογράφο και τον Καραγκιόζη.

Στις γιορτές παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συνέχιση ενός τέτοιου καινοτόμου, για όλη την Ελλάδα, προγράμματος, όπως οι δωρεάν Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις οι οποίες προσφέρουν στα παιδιά του Δήμου τη δυνατότητα για παιχνίδι, άθληση και πολύπλευρη μάθηση.

Οι μικροί κατασκηνωτές της Γ’ περιόδου, πέρα από τα καθημερινά τους προγράμματα, συμμετείχαν σε φυσιολατρικές πεζοπορίες στο Άνω Καστρίτσι και στο Κεφαλόβρυσο, καθώς και σε μοναδικά βιωματικά
εργαστήρια από κοινωνικούς φορείς.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και τη χρήση του Seatrac στην παραλία της Πλαζ, καθώς και το πρόγραμμα «Walk the Route», που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο συνδύαζε τις σύγχρονες τεχνολογίες AR με την ιστορία και τον πολιτισμό της Πάτρας.

Ακόμη, σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Δημαρχείο, η ξενάγηση στην έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων 2004 και ο Αρχιτεκτονικός Περίπατος στο κέντρο τη πόλης. Στην Γ’ περίοδο σημαντική ήταν η συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών που ασχολήθηκαν με το θέμα της πρόληψης και καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών. Οι πρωτοβουλίες αυτές εμπλούτισαν την εμπειρία των παιδιών, ενισχύοντας τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ο Δήμος Πατρέων θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις και να επεκτείνει τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα στο μέλλον, προσφέροντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά της πόλης μας.

Εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων, στις γιορτές λήξης παρέστησαν η αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Νάνσυ Αγγελακοπούλου, ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατασκήνωσης και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαγιάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ροϊτίκων, Αργύρης Φιλιππόπουλος, μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, η προϊσταμένη του τμήματος ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΑμεΑ και Θερινών ΚΔΑΠ, Κατερίνα Νικολακοπούλου και οι υπεύθυνες των κατασκηνώσεων, Ελένη Μπούκλη και η Όλγα Λαμπροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Τρίπολης

otavoice

Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου: Άμεσο κλείσιμο του θυροφράγματος της Κάρλας

otavoice

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

otavoice

ΠΔΜ: Προγραμματική σύμβαση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: Η επιλογή στο πρόσωπο μου είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Μακεδονία

otavoice

Θεσσαλία: Ξεκινούν νέα αντιπλημμυρικά έργα – Δ. Κουρέτας: Μπαίνουν σήμερα οι εργολάβοι

otavoice